CICLISME

El Priorat, escenari d'un final d'etapa de la Volta

Cabacés serà el 26 de març l'arribada de la cinquena etapa

El recorregut passarà per la majoria de pobles de la comarca

PRESIDENT DE LA VOLTA
«Els ciutadans podran disfrutar d'un espectacle ciclista al més alt nivell amb els millors ciclistes del món, entre ells, Contador i Armstrong»
Josep Anton Robles
ALCALDE DE CABACÉS
«La Volta és un esdeveniment esportiu que no s'ha fet mai a la comarca. Sempre va bé donar-nos a conèixer i difondre els paisatges del Priorat»

Cinquanta anys després, la Volta a Catalunya, torna a la comarca del Priorat. Si aleshores va ser la capital, Falset, la que va rebre una contrarellotge per equips, –que va guanyar l'equip valencià Ferrys, integrat entre altres per Miquel Poblet, guanyador final d'aquella edició–, ara l'esdeveniment esportiu se centra a la petita població de Cabacés, que serà, el proper 26 de març, l'arribada de la cinquena etapa de la 90a edició. Entre els participants, es preveu el millor del ciclisme mundial; Alberto Contador, Lance Armstrong, Alejandro Valverde i Frank Schlek i dels ciclistes catalans Joaquim Rodríguez, Josep Jufré, Xavi Tondo i Xavi Florencio, aquests dos últims, de Valls i Mont-roig, respectivament.

La presentació del final d'etapa al Priorat, va tenir lloc ahir a la sala d'actes del Consell Comarcal, en un acte en què hi va ser present Francesc Aguiló, representant territorial de l'Esport, i va incloure la signatura del conveni entre el representant esportiu, Rubèn Peris, president de la Volta, i el representant comarcal, Josep Anton Robles, alcalde de Cabacés, que van rubricar un acord «històric», ja que serà la primera vegada que la Volta completi una etapa al Priorat.

Dels 23 municipis que formen la comarca, la cursa ciclista, passarà per un total de 21, i es van descartar «per qüestions tècniques», les poblacions de la Morera de Montsant i Bellmunt del Priorat. L'etapa de 196 quilòmetres Cabacés-Paisatges del Priorat, mostrarà la bellesa de la comarca coneguda pel seu vi i el seu oli. El recorregut començarà al municipi d'Ascó (Ribera d'Ebre) i s'endinsarà en terres prioratines pel Coll de la Torre. Segons va avançar Rubèn Peris, l'etapa «té un final amb un desnivell important». Les rampes del 12% dels darrers 300 metres asseguren una gran batalla entre els favorits.


Rubèn Peris