TENNIS

OBERT D'AUSTRÀLIA

Amb el servei no n'hi ha prou

Nadal neutralitza les canonades de Karlovic i es planta a quarts

El seu pròxim rival serà Andy Murray, en un duel d'altura

Rafa Nadal
«Ara ve el moment en què s'ha de jugar a un nivell millor si vull tenir possibilitats d'arribar a les semifinals. El partit contra Murray serà molt difícil, un dels més difícils que pots tenir en el circuit avui en dia»
«Murray té moltes qualitats. Té gairebé tots els cops. Té moltes possibilitats en el seu joc»
Andy Murray
«Estic millorant el meu joc, sóc més agressiu i pujo més a la xarxa»

L'efectivitat en el servei del gegant de l'ATP Ivo Karlovic (2m08) no va ser suficient per superar Rafa Nadal. Els seus 28 punts directes li van ser de molt ajut per fer córrer el mallorquí de costat a costat de la pista, però si alguna cosa té Nadal és que controla molt bé el ritme dels partits gràcies a un físic portentós. És cert que el jugador croat també va intentar marejar-lo amb cops curts i reversos tallats per evitar llargs intercanvis, en els quals se sent tan còmode el jugador mallorquí, però Nadal va saber respondre molt bé, especialment en la restada. I tampoc no es pot dir que no fos efectiu amb el seu servei, ja que, encara que només va aconseguir dos punts directes, va cedir un sol trencament, en el desè joc del segon set.

Nadal es trobarà en la propera eliminatòria amb un altre especialista en el servei, Andy Murray, que es va desfer del nord-americà John Isner (7-6, 6-3 i 6-2). El jugador escocès encara no ha cedit cap set en tot el torneig (Nadal n'ha perdut dos), en el qual no havia arribat mai tan lluny. Rafa Nadal i Murray reeditaran el duel que van tenir en els vuitens de final del 2007, en què el mallorquí es va imposar en cinc sets després de gairebé quatre hores de joc.

En els altres dos enfrontaments del quadre masculí, Andy Roddick va necessitar cinc sets per eliminar el xilè Fernando González (6-3, 3-6, 4-6, 7-5 i 6-2). El seu rival en els quarts de final serà el croat Marin Cilic, que va derrotar el quart favorit, l'argentí Juan Martín del Potro, en un enfrontament que també es va allargar fins als cinc sets (5-7, 6-4, 7-5, 5-7 i 6-3).

La jornada d'avui, corresponent als quarts de final, tindrà com a partit més interessant el que jugaran el número u del món, el suís Roger Federer, amb el jugador local Lleyton Hewitt.

RESULTATS

Quadre masculí. Vuitens de final
Murray (5) derrota Isner (33)
7-6, 6-3 i 6-2
Roddick (7), González (11)
6-3, 3-6, 4-6, 7-5 i 6-2
Nadal (2), Karlovic
6-4, 4-6, 6-4 i 6-4
Cilic (14), Del Potro (4)
5-7, 6-4, 7-5, 5-7 i 6-3
Quadre femení. Vuitens de final
Henin, Wickmayer
7-6, 1-6 i 6-3
Petrova (19), Kuznetsova (3)
6-3, 3-6 i 6-1
Zheng, Bondarenko (31)
7-6 i 6-4
Kirilenko, Safina (2)
5-4 (retirada)

Henin ja és en els quarts de final

Justine Henin continua sorprenent després de 18 mesos absent. La belga va accedir ahir als quarts de final gràcies a la victòria contra la seva compatriota Yanina Wickmayer (7-6, 1-6 i 6-3). L'exnúmero u del món va tenir alguns problemes físics i va haver de salvar dues pilotes de set en el primer set, però es va imposar després de més de dues hores de joc. La seva propera rival serà la russa Nadia Petrova, que ahir va derrotar la tercera favorita, Zvetlana Kuznetsova, també en tres sets (6-3, 3-6 i 6-1). En l'altre costat del quadre, Zheng Jie es va convertir en la primera jugadora xinesa que accedeix als quarts de final de l'obert d'Austràlia en derrotar Alona Bondarenko. La seva rival serà Maria Kirilenko.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.