CICLISME

VOLTA A CATALUNYA

El recorregut, revelat

L'avinguda de l'Estadi, escenari del Tour, rebrà el pilot en la penúltima etapa

No hi ha cap arribada en alt i això converteix l'etapa de la Seu d'Urgell en la més decisiva

La 90a edició de la Volta a Catalunya ja té el recorregut perfectament definit, tot i que falta que l'organització informi del quilometratge de totes les jornades i tots els punts de pas. L'única arribada que fins ahir quedava pendent era la de Barcelona, que finalment rebrà el pilot en la penúltima etapa, la del 27 de març. Barcelona ha tingut una arribada de la Volta a cadascuna de les 80 edicions disputades fins ara. L'escenari d'aquest any serà el mateix que l'any passat va servir d'arribada a l'etapa del Tour que va arribar a la capital catalana, l'avinguda de l'Estadi. Els corredors, que hauran sortit del Vendrell, faran tres voltes a un circuit de 3,6 quilòmetres que voreja l'anella olímpica. L'any passat el noruec Thor Hushovd (Cervélo) va aconseguir la victòria a Barcelona en l'etapa que va acabar a l'avinguda Maria Cristina. El noruec també s'imposaria posteriorment en l'arribada del Tour a la Ciutat Comtal. El ciclista tornarà a ser, doncs, el principal favorit a la victòria final.

Abans de l'arribada i al mateix escenari tindrà lloc una cursa d'aficionats (elit i sub-23) per recuperar un vell costum, el de fomentar el ciclisme de base.

La Volta haurà començat cinc dies abans amb una contrarellotge a Lloret en què també es va imposar Hushovd.

LA VOLTA 2010

Les etapes
22 de març
Lloret - Lloret (CRI
23 de març
Salt - Banyoles
24 de març
Vall d'en Bas-la Seu d'Urgell
25 de març
Oliana - Ascó
26 de març
Ascó - Cabacés
27 de març
El Vendrell - Barcelona
28 de març
CAR - Circuit de Catalunya

Més fred i menys muntanya

El canvi de dates de la Volta (del maig al març) es notarà segurament en les temperatures, però també en el recorregut, més assequible que el de l'any passat, amb una arribada molt dura a Andorra al port de Pal. Aquesta vegada, com el 2008, no hi haurà cap etapa d'alta muntanya, però sí que es pujarà algun port on es podran marcar algunes diferències, com ara el Pedraforca en la jornada de la Seu d'Urgell. En general el recorregut és ideal per als ciclistes que superen bé la muntanya i que brillen en les arribades. La situació, doncs, és ideal perquè Alejandro Valverde, vencedor del 2009, repeteixi victòria. El murcià del Caisse d'Epargne ja ha inaugurat el compte de victòries del 2010 amb un triomf brillant, el cap de setmana passat, en la volta al Mediterrani.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.