PÀDEL

CIRCUIT TARRAGONÍ

L'efervescència continua

El RCN Tarragona enceta la temporada amb 103 parelles

El calendari consta de tretze proves i un màster, més que mai

La quarta edició del circuit tarragoní de pàdel comença aquesta setmana al Club Nàutic de Tarragona amb l'obert tie-break i tindrà un total de quinze convocatòries, incloent-hi el campionat provincial i un màster final, el millor registre de la seva curta però intensa història. Les 103 parelles en l'obert que es disputa durant tota aquesta setmana i que té la categoria de plata constaten el punt àlgid que viu aquest esport a la demarcació, on en les darreres temporades s'han construït un bon grapat de pistes que els clubs de tennis han rendibilitzat molt bé incrementant el nombre de socis. Les proves de la federació catalana van des dels Gran Slam fins a la categoria bronze, passant per l'or i la plata en funció dels premis en metàl·lic que s'atorguen. En aquest sentit, la crisi continua passant factura i només quatre dels tornejos seran de la categoria màxima, el del CT Tarragona, el que es farà a l'Estival Park de la Pineda, el del Tennis Park i el que organitza el Reus Monterols. De la resta, dos seran de la categoria plata (Unió Deportiva Torredembarra i el debutant Hotel Palas de la Pineda) i la resta seran de la categoria bronze. El del Nàutic Tarragona, per exemple, repartirà 1.300 euros en premis i material esportiu. El gran atractiu dels Gran Slam és que atreuen els millors jugadors del rànquing català, la majoria dels quals són de la demarcació de Barcelona. Els joves jugadors del planter tarragoní comencen ara a tutejar els jugadors barcelonins perquè han tingut les mateixes oportunitats en la formació. En l'àmbit sènior, la superioritat dels jugadors de la demarcació de Barcelona és inqüestionable malgrat els progressos dels jugadors locals.

Els quadres d'aquesta setmana al Nàutic de Tarragona són força competitius, amb la presència de jugadors d'alt nivell, entre els quals destaquen Marta Cano, la millor del rànquing català, o Sílvia Navarro, que, juntament amb Sònia Alves, seran les segones caps de sèrie de l'obert tarragoní. Cano no jugarà amb la seva parella habitual en els darrers anys, la reusenca Meritxell Ibáñez, i juga amb Marcela Ferrari. En el quadre masculí destaquen els argentins Adrián Biglieri, Dario Gauna i Christian Guillín. En nois hi ha un quadre de primera, segona i tercera categoria, i en l'apartat femení s'han pogut fer un quadre de primera i un altre de segona. Les quatre millors parelles tant masculines com femenines dels quadres de segona accedeixen als quadres de primera, que comencen a disputar-se generalment sempre els divendres.

El pàdel ha arrelat amb força per la facilitat que ofereix als jugadors inexperts, a diferència d'altres esports més complicats en els inicis. A tot Catalunya, hi ha prop de 6.300 llicències, concentrades majoritàriament a la demarcació de Barcelona.

CIRCUIT 2010

RCN Tarragona.
8/3 al14/3. (P)
RCN Tarragona.
5/4 a 11/4. Campionat provincial.
CT Tarragona.
19/4 a 25/4 (G)
UD Torredemb.
26/4 al 2/5 (P)
Estival Park.
3/5 al 9/5 (G)
CT Salou.
31/5 al 6/6 (B)
CT Valls.
7/6 al 20/6 (B)
CT Monterols.
21/6 al 27/6 (G)
CT Barà.
28/6 al 4/7 (B)
CE Aster.
12/7 al 18/7 (B)
Cala Tamarit.
23/8 al 29/9 (B)
CT Tennis Park.
6/9 al 12/9 (G)
Hotel Palas.
13/9 al 19/9 (P)
Nàstic.
11/10 al 17/10 (B)
Tennis Park.
13/12 al 19/12. Màsters amb els millors classificats.
*G: Gran Slam. P: plata. B: bronze


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.