TENNIS

MASTERS 1000 DE MADRID

Roger Federer i Rafa Nadal es tornaran a veure les cares en la final de Madrid

El suís supera David Ferrer i el mallorquí, Nicolás Almagro, tots dos en tres sets

Roger Federer i Rafael Nadal, els dos màxims referents del circuit de l'ATP, es tornaran a veure les cares un any després en el mateix escenari, la final del Masters 1000 de Madrid (18.30 h). Aleshores el triomf va ser per al suís, contra un jugador que ja arribava a la cita tocat físicament i que pagaria els excessos del calendari en el Roland Garros. Avui Nadal ha recuperat el seu regnat sobre l'argila i a la capital espanyola encadena la tercera final després d'haver triomfat a Montecarlo i a Roma. Federer, en canvi, ha tornat a evidenciar que l'alçada de Madrid afavoreix el seu tipus de joc, especialment quan està inspirat amb el servei. En tot cas, els duels particulars entre els dos tennistes són clarament favorables al mallorquí, per un balanç de 13-7.

La primera semifinal, entre Nadal i Nicolás Almagro, va satisfer les expectatives de jugadors i públic. El manacorí, perquè tornarà a jugar la final del torneig madrileny i recupera el número 2 del rànquing –a costa de Djokovic–, i el murcià, perquè va arrabassar un set a Nadal en les seves primeres semifinals d'un Masters 1000 i perquè es va guanyar el dret de figurar com a cap de sèrie en la pròxima edició de Roland Garros. Almagro va exhibir el seu esplèndid moment de forma en el primer parcial, amb un joc molt agressiu que va portar el tennis de Nadal fins al límit (4-6). El murcià va tenir una altra oportunitat en el tercer joc del segon set, en què va disposar de dues pilotes de trencament. El mallorquí va respondre com un campió, amb un servei directe i oferint el seu millor nivell. Nadal es va deixar anar i ja no va deixar cap més opció al rival. Va sentenciar els dos últims parcials per 6-2.

La segona semifinal també va ser de molts quirats. David Ferrer, que divendres de matinada havia superat Murray, es va mostrar pletòric de forces i va exigir el màxim de Federer. L'helvètic va resoldre el primer set amb un trencament en l'onzè joc (7-5). En el segon, el de Xàbia, molt sòlid des del fons de la pista, va aprofitar la mínima oportunitat per trencar el servei del rival (3-6). Les forces s'havien igualat. Federer encara va tenir un moment de dubtes en el tercer joc, però es va recuperar i en el vuitè ja no va perdonar. Un servei directe (6-3) va tancar més de dues hores de partit.

Venus Williams i Rezai, finalistes

Les semifinals del quadre femení es van resoldre en un tres i no res. En la primera, la israeliana va resistir l'empenta de Venus Williams en els sis primers jocs (3-3), però després la nord-americana en va guanyar nou de seguits i va segellar el passi a la final, per 6-3 i 6-0. Venus, que sortirà de Madrid com a número dos del rànquing, va tornar a manifestar el seu desig de conquerir Roland Garros. La seva rival en la final a Madrid serà la francesa Aravane Rezai, que només va necessitar 24 minuts per anotar-se el primer set (6-1) i comprovar com la txeca Lucia Safarova es retirava per culpa d'una lesió a la cama esquerra.

Granollers i Troicki cedeixen en semifinals

El català Marcel Granollers i el serbi Viktor Troicki van presentar batalla en les semifinals de dobles, però van acabar cedint contra la llegendària parella de bessons nord-americans Bob i Mike Bryan (6-0, 4-6 i 10-2). En l'altre partit tampoc no hi va haver sorpresa, i els caps de sèrie número 1, el zimbabwès Daniel Nestor i el serbi Nenad Zimonjic van superar el txec Lukas Dlouhy i l'indi Leander Paes, per 6-3 i 6-4.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.