Més esport

MOTOR

GRAN PREMI D'ITÀLIA DE MOTOCICLISME

Rossi vol prendre el lideratge a Lorenzo a Mugello

Pedrosa perseguirà a Mugello el primer triomf del 2010

Jorge Lorenzo
«He començat molt bé la temporada i l'objectiu ha de ser continuar al podi i intentar ser ràpids des dels entrenaments»
«Mugello és el millor circuit del món juntament amb Phillip Island. L'atmosfera que s'hi viu és màgica»
Valentino Rossi
«Espero que l'espatlla estigui del tot recuperada i pugui tornar a estar en plena forma a Mugello. Sempre miro endavant i espero estar a un bon nivell»

El duel entre Jorge Lorenzo i Valentino Rossi pel lideratge del mundial capitalitzarà l'atenció del Gran Premi d'Itàlia. El mallorquí ha guanyat la partida al campió del món després de les tres primeres curses de la temporada i es pot convertir en el primer company d'equip de l'italià que finalitza davant seu en tres proves consecutives des de l'inici de Moto GP, l'any 2000. Però és clar que Rossi no deixarà que ningú discuteixi la seva condició de líder de Yamaha, i encara menys a casa seva. El seu palmarès a Mugello és d'escàndol, amb set victòries consecutives entre el 2002 i el 2008. Aquesta ratxa la va estroncar l'any passat Casey Stoner, tot i que no fa la sensació que l'australià de Ducati es pugui convertir en rival de Rossi aquest any.

Qui n'espera molt, d'aquest gran premi, és Dani Pedrosa. El vallesà busca la seva primera victòria de la temporada i, després del fiasco de França, assegura que afronta la cita en molt bona forma: «Arribo a Itàlia en més bona forma que l'any passat i això és important perquè Mugello és una pista exigent i ràpida.» Tan ràpida, que Pedrosa hi va aconseguir l'any passat el rècord de velocitat, de 349 quilòmetres per hora.

En les categories inferiors, Toni Elias defensarà el lideratge de Moto 2 després d'aconseguir un quart lloc i dues victòries. El manresà té 18 punts més que el segon classificat, Shoya Tomizawa, i és difícil que no pugui defensar la primera posició.

Espargaró vol ser líder.

En els 125 cc, en canvi, Pol Espargaró intentarà assolir el lideratge que ocupa Nico Terol. Encara que el de Granollers ha guanyat dues de les tres curses disputades, la major regularitat de l'espanyol ha evitat que es posi primer. Tant Esteve Rabat com Marc Márquez són també candidats sòlids a classificar-se en les primeres posicions. Per a Joan Olivé aquest serà un gran premi especial, ja que arribarà a la quantitat de 150 curses disputades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.