CICLISME / VOLTA A CATALUNYA

Un esprint de postal

Thor Hushovd regna a l'avinguda Maria Cristina en una arribada massiva

L'equip Cervélo treballa per evitar les escapades i el noruec remata la feina

Alejandro Valverde serà proclamat vencedor avui al Circuit de Catalunya

Thor Hushovd

«El treball de l'equip ha estat avui ideal, sobretot el de Lancaster i Rasch»
«La meva forma està en progressió i em sento cada vegada més fort; Barcelona és una ciutat que m'agrada»
«Ja he fet dues arribades en circuit de cotxes, veurem què passa avui però vull guanyar»

Si el divendres a Torredembarra els corredors del Cervélo lamentaven el seu inútil esforç en benefici de Thor Hushovd, que va ser sorprès de manera inaudita per Nikolai Trussov, ahir el pla de batalla va funcionar a la perfecció. El noruec ja havia assaborit la glòria de la victòria a Barcelona, en l'última etapa de la Volta el 2005, i va saber jugar perfectament les seves cartes en un esprint ideal per les seves condicions. L'italià Fabio Sabatini i el neozelandès Greg Henderson no li van fer ni pessigolles tot i el seu esforç suprem per plantar-li cara. Hushovd va regnar en l'avinguda Maria Cristina amb una solvència formidable, només a l'abast dels grans esprintadors mundials.

Abans que s'arribés a un desenllaç més o menys esperat, l'etapa va tenir altres incidències perquè molts altres equips i corredors van voler negar-se a l'evidència que Barcelona era terra prohibida. Des de la sortida a Torredembarra, on els corredors van ser saludats per una multitud de gent, els atacs es van succeir. La pujada a la Ventosa va ser, fins i tot, violenta, i Samuel Sánchez va tastar l'asfalt en una caiguda que no li va impedir continuar en cursa. Després del port els successius atacs van donar com a resultat una escapada amb Pierrick Fedrigo, l'incombustible Sylvain Chavanel, Sebastian Lang, Kurt Asle Arvesen i el campió finlandès Jussi Veikkanen, que va decidir, o el van fer decidir, quedar-se enrere, ja que era un rival que estava massa a prop del líder (uns dos minuts) i impedia que l'aventura tingués èxit.

Ni el solidari gest de Veikkanen va servir per res, el Cervélo i el Columbia van estirar el pilot fins a convertir-lo en una locomotora imparable. En el cos a cos a Barcelona, el Columbia hauria necessitat com a mínim Mark Cavendish, el Jenson Button del ciclisme internacional, per plantar cara Hushovd, que va alçar els braços amb suficiència.

I la festa noruega no s'acaba aquí. Avui en l'etapa que s'acabarà probablement amb un esprint inèdit al Circuit de Catalunya, el company de Xavi Florencio té tots els números per completar el hat trick de victòries en la Volta del 2009 i marxar cap a casa amb la consciència d'haver fet la feina ben feta.

Per al líder, l'aclamat Alejandro Valverde, allò d'ahir va ser una passejada més cap al triomf final, que es confirmarà aquest migdia a Montmeló. El murcià serà coronat avui en un podi al costat de la jove revelació Daniel Martin i del consagrat Haimar Zubeldia.

CLASSIFICACIONS

6a etapa

1r Thor Hushovd (Cervélo)
3h26:43

2n Fabio Sabatini (Liquigas)
mt

3r Greg Henderson (Columbia)
mt

4t Matti Breschel (Saxo Bank)
mt

5è Leonardo Duque (Cofidis)
mt

6è Marco Bandiera (Lampre)
mt

7è Brett Lancaster (Cervélo)
mt

8è Samuel Dumoulin (Cofidis)
mt

9è Nicolas Roche (AG2R)
mt

10è Roy Sentjens (Silence-Lotto)
mt

General

1r Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne)
21h45:19

2n Daniel Martin (Garmin)
a 0:15

3r Haimar Zubeldia (Astana)
a 0:22

4t Mikel Astarloza (Euskaltel)
a 0:34

5è J. Ángel G. Marchante (Cervélo)
a 0:38

6è Jakob Fuglsang (Saxo Bank)
a 0.45

7è Alexandr Dychenko (Astana)
a 0:49

8è Xavier Tondo (Andalucía-Cajasur)
a 0:56

9è Samuel Sánchez (Euskaltel)
a 1:42

10è David de la Fuente (Fuji-Servetto)
a 1:52



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.