Més esport

Wiggins controla la cursa amb rigor i ja és líder

Ciclisme. El britànic es beneficia d'un treball d'equip impecable amb un Froome immens, evita els atacs i es vesteix de vermell. Purito llança un atac tímid, però encara aspira al podi

Bradley Wiggins (Sky) és el nou líder de la Vuelta després de sortir indemne de l'ascensió a Manzaneda. L'excel·lent treball fet amb el seu company Chris Froome, junt amb el relaxament general del grup, va donar els seus fruits i va evitar que el mallot vermell marxés de l'equip Sky. El britànic va tornar a reivindicar-se com a escalador a l'alça, però, sobretot, com a seriós aspirant a la victòria final. Joaquim Rodríguez va intentar l'impossible en els últims metres i va llançar un petit atac en què només va poder esgarrapar set segons que no tenen cap efecte en la general. El català havia avisat que passaria a l'ofensiva perquè “els comptes” després de la contrarellotge encara li lliguen. Ho va intentar en dues ocasions i, si bé el premi va ser molt minso, almenys va servir per demostrar que encara és viu.

En l'escapada al cap de la cursa, David Moncoutié havia atacat en el quilòmetre tres de l'ascensió i feia els 16 restants en solitari. Els seus perseguidors no acabaven de posar-se d'acord per atrapar-lo i el francès va aconseguir, per quart any consecutiu, una victòria en la Vuelta. Per treure's el barret.

Després de l'etapa d'avui, amb perfil per a esprintadors, Purito tindrà noves oportunitats en les tres jornades més dures de la Vuelta, que inclouen l'Angliru.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.