CICLISME / 50a VOLTA A TARRAGONA

Cap alteració seriosa

Colin Menc manté el lideratge i no hi ha canvis al capdavant

El títol es decidirà avui un cop més al castell d'Escornalbou

L'etapa d'ahir amb sortida i arribada a Cambrils no va suposar canvis entre els favorits al triomf de la 50a Volta a Tarragona. Els homes forts es van marcar amb èxit en una jornada en què va tornar a lluir de valent el tortosí de l'Alcoletge Claudio Franco, que va entrar segon, i en què es va imposar el rus del Lokomotiv Alexander Ryabkin. Franco ja havia estat cinquè a Salou en la tercer etapa i continua buscant un triomf parcial. També va destacar l'actuació del ciclista del Camp Clar Ajuntament de Tarragona Sergi Casanova, que va finalitzar en el quart lloc, i del seu company d'equip Antonio Miguel. El corredor francès Colin Menc, per tant, manté el lideratge amb suficiència amb les mateixes diferències que va certificar en la tercera etapa sobre Brunel i Rodrigues, els dos altres candidats més ferms al triomf final en aquesta cinquantena edició de la Volta a Tarragona. L'equip de Menc, l'Amicao Velo, va neutralitzar els intents d'escapada de la jornada, condicionada per la pluja que va començar en l'ascensió a la Mussara i que va limitar la capacitat dels que buscaven la sorpresa.

Avui, dos sectors.

Al matí els ciclistes lluitaran en la cronoescalada d'Escornalbou, i a la tarda completaran un recorregut de 80 quilòmetres entre el port de Tarragona i Reus que posarà el punt i final.

Denis Mentxov va volar a Escornalbou el 1998

La cronoescalada entre Riudecanyes i el castell d'Escornalbou centrarà avui la jornada i probablement decidirà el campió de la Volta a Tarragona, com tantes altres vegades. Els pendents dels 5 quilòmetres del recorregut arriben en algunes fases fins al 18 per cent. El rècord històric d'aquest ascens el té Denis Mentxov, que diumenge passat va guanyar el Giro d'Itàlia. El rus, que aleshores corria amb el Lada Samara, va guanyar la cronoescalada del 1998 amb un temps de 12:48 i va sentenciar la cursa. El 2004, Antonio López (Múrcia) va fer també un gran registre de 12:50. L'any passat, es va imposar Sergi Escobar (Massi) amb 13:05 i també va aconseguir el primer lloc de la general final. El nord-americà John Devine va fer el 2007 un registre de 13:02.