HANDBOL

Un mirall de qualitat

L'eclosió de Núria Gràcia no ha passat inadvertida i jugarà a divisió d'honor a Lleó

Té 19 anys i va arribar a Amposta en la primera fornada del centre de tecnificació

Núria Gràcia va arribar a Amposta procedent de Santa Maria de Palautordera en la primera fornada del centre de tecnificació el 2004 quan tenia 15 anys i en aquest període s'ha llaurat un futur esportiu. Jugava al Palautordera i el salt a Amposta, adobat amb la seva qualitat innata i una gran personalitat a la pista, li han permès una eclosió ràpida i contundent que l'ha conduït a la divisió d'honor. L'any vinent jugarà amb el Molly Cleba de Lleó, el vuitè millor equip estatal en l'últim exercici, i podrà continuar accelerant el seu procés esportiu. «És un altre ritme i l'exigència física és superior. Es juga un handbol més tàctic i més ràpid i intentaré adaptar-m'hi», reflexiona Gràcia, que, de moment, es planteja objectius concrets sense fer volar coloms: «Si puc assimilar el canvi de categoria, sabré si puc aspirar a dedicar-me a l'handbol.»

Gràcia és una central tècnicament molt bona, però també destaca per una gran consistència física. Amb 19 anys es va carregar l'equip a l'esquena en la fase d'ascens a divisió d'honor que es va fer a Amposta. Malauradament, el seu equip va fer figa. Però Gràcia va fer 11 gols en el primer partit i 9 en el segon. Va acabar extenuada i va liderar l'equip. «Vam notar molt desgast perquè només teníem set o vuit jugadores i vam jugar tres partits en tres dies.»

Serà el segon producte del planter ampostí que obté el reconeixement d'arribar a dalt de tot. En la temporada 2005/2006 Sílvia Domingo, una altra gran gladiadora que ha fet gran l'Amposta, va tastar l'elit amb l'Elx.

Dèficit català a dalt.

Ja fa dues temporades que cap equip català no juga la màxima categoria, des que el Lleida va baixar en l'exercici 2006/2007. El capítol individual tampoc no va gaire farcit. En aquest últim curs només dues jugadores del Principat han militat en equips de primera línia. La portera Noemí Pérez i la lateral Jèssica Bonilla, Totes dues al Zuazo Barakaldo, han estat les úniques representants de l'handbol femení català en l'elit. L'equip basc, però, va quedar penúltim i va baixar.

Gràcia és una de les tretze esportistes d'elit que formen part del programa especial de la Universitat Rovira i Virgili. Rep un ajut econòmic, té assignat un tutor acadèmic i té també el reconeixement dels crèdits de lliure elecció. Estudia primer de magisteri d'educació infantil. A Lleó seguirà la seva carrera universitària, tot i que espera canviar l'especialitat i fer la branca d'educació física.

És evident que la baixa serà sensible per a l'Amposta, però Xavi Simon, el president, té clar que l'absència paga la pena: «És un orgull que una jugadora que surt del planter arribi a divisió d'honor. És un mirall per a la resta de jugadores joves a les quals hem de donar minuts.» Per això, les juvenils que despunten pujaran definitivament al primer equip la temporada vinent. Una mostra més de la feina que fa el club amb les joves és que aquest cap de setmana lluitarà en la fase final de la copa Catalunya juvenil.

LA FITXA

Núria Gràcia
Naixement:
Santa Maria de Palautordera (21-9-1989)
Trajectòria:
Palautordera i Amposta (1a estatal) des de l'exercici 2005/200.
Palmarès:
Subcampiona d'Europa júnior a Croàcia amb la selecció espanyola (2007). Quarta en el mundial júnior de Turquia (2008). Campiona de la copa de les Nacions 2009 amb Catalunya. Millor jugadora del torneig. Dues copes Catalunya.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Una golejada regeneradora

Barcelona
 

Brutalitat de l’estrella Nunn

ATENES / bARCELONA
 
 

Decepció absoluta a Barbastre i adeu a la copa

barcelona
 

El Barça rep el Barcelos, un dels grans d’Europa

BARCELONA
 

L’1x1 del Barça a Son Moix

 

Hapoel, inversió d’Eurolliga

SAMoKOV (BULGÀRIA)
 
Alex Latinjak
psicòleg del bàsquet girona

“No s’escriuen llibres sobre esportistes fracassats”

girona