Més esport

Trenca el gel de Borg

Rafael Nadal (2) derrota Novak Djokovic (1) per 6-4, 6-3, 2-6 i 7-5 en el segon acte de la final de Roland Garros i obté el seu setè títol a París

El balear avança el suec Björn Borg i es consagra com el primer heptacampió

Rafa Nadal va creuar ahir definitivament la línia que separa els esportistes llegendaris de la resta amb el seu setè triomf a la terra batuda de Roland Garros i supera els sis títols del mític home de gel Björn Bjorg. La gesta la va materialitzar en un duel èpic contra Novak Djokovic, el número u del món, que es va escenificar durant dos dies seguits a causa de la suspensió per la pluja de diumenge. Amb 6-4, 6-3, 2-6 i 1-2, tres hores de partit i moltes històries al darrere, l'enfrontament es va reprendre ahir a la una del migdia a la pista central. Amb convicció des del primer moment enfront de la inestabilitat emocional del tennista serbi, Nadal va corroborar el seu triomf en el quart set per 7-5, amb un temps global de 3 hores i 49 minuts. Djokovic va quedar a un pas de guanyar el seu quart torneig de gran importància seguit en dos cursos alterns per completar el Grand Slam que ningú no conquereix des que Rod Leaver el va completar en un mateix any el 1969. El balcànic, que encadenava 27 triomfs en partits de Grand Slam, ha estat l'únic tennista capaç d'arrabassar un set a Nadal en aquesta edició del torneig parisenc i també el més capacitat –amb el permís de Federer– avui dia per fer patir tant el balear en la final al seu coliseu preferit. Nadal es va endur la 111a edició de Roland Garros, ha guanyat set cops en vuit participacions, ha disputat 71 finals en el circuit amb 49 títols i obté el seu onzè torneig de Grand Slam. El balear ha guanyat al serbi les tres últimes finals –Montecarlo, Roma i París– i es rescabala després de cedir en les set anteriors.

El manacorí va sortir un altre cop endollat, com ho va fer en el primer acte. Tot i que el primer punt el va signar Nole, Nadal li va trencar el servei tot just començar (2-2), i va igualar el break que havia arrossegat en contra durant moltes hores. L'encara llavors hexacampió es va mostrar sòlid amb el seu servei i aquest aspecte va ser clau. Nadal va guanyar en blanc el cinquè joc (3-2) i Djokovic va veure clar que l'única fórmula per resoldre l'enigma era assumir el risc, com havia fet diumenge quan era mort i gairebé enterrat i va ressuscitar en el tercer set. El serbi, que va buscar més les línies, va guanyar també dos cops seguits el seu servei i va restablir els successius avantatges de què disposava el rival. Malgrat que resolia els paranys, a Djokovic se'l veia de nou inestable, irascible, ja de bon començament. Una situació lògica, perquè duia la llosa pesada dels dos sets a un favorables de Nadal. En el vuitè joc va irrompre la pluja –tímida– i el partit va estar aturat un parell de minuts mentre es decidia el què. Nadal va demanar al jutge àrbitre Steffan Fransson que si s'aturava es cobrís la pista per evitar que les boles es mullessin en excés. El bot alt de la dreta cargolada de Nadal és bàsic en el seu joc i amb l'argila i les pilotes humides, no agafa tanta altura. El partit no es va suspendre i, fins i tot, va acabar sortint el sol. Amb 6-5, Nadal va donar l'estocada definitiva amb un tercer i darrer break segellat amb una doble falta del serbi, un final trist per a un duel de tanta volada.

“Potser he fet el millor curs en terra batuda”

“Sempre tinc lloc a casa per a un altre trofeu de Roland Garros”, va fer broma Nadal després de conquerir el setè cel a París. El manacorí va deixar clara la seva admiració per Djokovic. “És el número u del món”, va recordar. Ja amb la copa dels mosqueters a la butxaca, va admetre que havia “patit, però també gaudit” de la final, i va recordar que havia arribat amb confiança a París després de no cedir ni un set a Barcelona i Montecarlo. “Potser he fet el
meu millor curs en terra
batuda. Tot i això, ha estat una final complicada.”

“El millor en terra”

Novak Djokovic va agrair al públic el seu suport i també es va recordar de la seva família en l'acte protocol·lari de lliurament de trofeus. Va cloure amb un desig: “Espero tornar l'any vinent.” Posteriorment, va reconèixer la superioritat de Nadal: “És el millor jugador del món en terra batuda, com ho demostren els resultats.” Respecte de les aturades, va ser honest: “La primera potser em va beneficiar a mi, tot i que la segona em va perjudicar perquè em veia capaç de forçar el cinquè set. De tota manera la pista estava molt malament.” Molt sincer, va admetre que estava “decebut per la derrota”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.