Més esport

Nadal mossega l'herba

Tennis. El mallorquí és eliminat en la segona volta pel desconegut Rosol, número 100 del món. No queia tan aviat en un Grand Slam des del 2005

Sorpresa majúscula ahir a la pista central de l'All England Club. Lukas Rosol, un jugador desconegut que ocupa el lloc número 100 del rànquing de l'ATP, va derrotar el totpoderós Rafa Nadal en la segona eliminatòria del torneig de Wimbledon (6-7, 6-4, 6-4, 2-6 i 6-4). Cal remuntar-se a l'any 2005, en la mateixa competició, per trobar una eliminació tan matinera del jugador mallorquí en un Grand Slam. El seu rival txec, alt com un Sant Pau i esprimatxat, ni tan sols havia guanyat un títol en la seva carrera i, encara que la victòria d'ahir no li permet alçar cap trofeu, ja pot considerar que aquest ha estat el partit de la seva vida i el millor èxit de la seva carrera.

Rosol és un jugador de 26 anys [d'aquí a un mes en farà 27] que va debutar com a professional el 2004. Amb tot, la seva experiència a l'ATP és gairebé nul·la, amb només 52 partits jugats, comptant també el d'ahir, i un balanç de 20 victòries i 32 derrotes. Tot just aquest era el primer any que es classificava per al quadre final de Wimbledon, després d'intentar-ho cinc cops en la fase de qualificació. Nadal no tenia referències de Rosol, ja que no havien coincidit mai fins ahir, tot i que podia esperar-se quina seria la seva estratègia. El metre i 96 centímetres del txec posaven de manifest que la seva millor arma seria el servei i el joc de xarxa. Qualsevol opció d'intentar sorprendre el mallorquí amb el joc de fons hauria acabat en una derrota sonada.

Tal dit, tal fet. Rosol va ser fidel al seu estil des de l'inici. El seu joc era a vegades destraler i a vegades demolidor, sense terme mitjà. Però li va funcionar. En el primer set ja va posar contra les cordes el mallorquí, que el va resoldre en el joc de desempat. Rosol va insistir i va treure de polleguera Nadal, que va claudicar en els dos sets següents. El mallorquí va tornar a fer-se l'amo del tros en el quart. De sobres és coneguda la seva capacitat de tornar-se a aixecar després d'una caiguda i rematar el rival amb una estocada mortal, però el txec no va sucumbir.

El partit va ajornar-se mitja hora a les vuit del vespre per poder cobrir la pista central i continuar amb llum artificial. A la tornada, el txec va aconseguir l'últim trencament en el cinquè joc del set definitiu. Només li va caler defensar el seu servei per deixar els espectadors de l'All England Club bocabadats i Nadal, amb un pam de nas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.