Més esport

Taekwondo

Superdetectiu a Vilafant

La seva trajectòria fulgurant va acompanyada de la seva passió pels estudis de criminologia, que espera acabar l'any vinent

Va començar jugant a futbol, però quan el seu pare va obrir un gimnàs va canviar el seu destí

Els inicis de Joel González (22 anys) en el taekwondo no acaben de seguir el perfil de nen prodigi que la seva meteòrica progressió fa pensar. De fet, ell jugava a futbol al Figueres i no va ser fins que el seu pare va obrir un gimnàs que va començar a practicar arts marcials. El seu nom va començar a sonar amb força en aquest esport d'origen coreà el 2009 quan amb només 19 anys va quedar campió del món absolut, títol que va reeditar el 2011.

Els seus entrenaments d'alt rendiment els va fer al CAR de Múrcia, on va aprofitar per fer el batxillerat a Cartagena. Quan va començar a dominar el seu pes en tots els campionats internacionals, la federació catalana i l'espanyola van convenir d'ingressar-lo al CAR de Sant Cugat, on ara disposa de les instal·lacions del nou mòdul per millorar la seva tècnica i la seva preparació física.

El còctel de doble campió del món i d'Europa de taekwondo i el de llicenciat en criminologia –acaba de completar el tercer curs–, pot ser demolidor a banda d'inspirar qualsevol producte de ficció amb els ingredients idonis: puntades als dolents i investigació policial. L'any vinent, González espera acabar la carrera i només li quedarà un cinquè any per a les pràctiques.

La seva meteòrica ascensió a l'olimp dels escollits no l'ha canviat. “El taekwondo no ho és tot, vull fer altres coses i tenir el màxim de portes obertes per poder fer una cosa o una altra quan s'acabi la meva carrera com a esportista”, va declarar González a El 9 Esportiu tot just abans de marxar cap a Londres, on l'esperava una cita amb la història. “M'agradaria que la meva experiència servís a la mainada”, va afegir.

Tot i que el taekwondo només té volada mediàtica cada quatre anys, el seu extraordinari palmarès li ha permès que una multinacional com Nike es fixi en ell. No és l'únic gran talent del taekwondo que ha sorgit de l'Alt Empordà aquests últims anys. Javier Marrón (Jan Su), que també és internacional, l'ha acompanyat en els grans campionats internacionals i s'ha entrenat al seu costat al CAR, on l'altra gran estrella és Brigitte Yagüe, medallista també a Londres. Marrón l'ha acompanyat a Londres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.