Més esport

Pascual obté un altre diploma en una cursa a ritme de rècord

Londres 2012. La marxadora de Viladecans va acabar vuitena en una prova en què la russa Elena Lashmanova va establir una altra plusmarca mundial amb un registre de 1h25:02

Les catalanes Beatriz Pascual i Maria Vasco van acabar vuitena i desena, respectivament, en una prova capitalitzada per les marxadores russes i xineses, en què es va establir un nou rècord mundial a càrrec de la joveníssima Elena Lashmanova (1h25:02), de 19 anys. Olga Kaniskina, defensora del títol i triple campiona mundial, va imposar un ritme infernal des del primer moment, però en els últims 300 metres no va poder evitar la progressió de la seva compatriota, que la va acabar destronant per 6 segons de diferència. Va completar el podi la xinesa Shenjie Qieyang, que va fixar un altre rècord asiàtic (1h25:16).

Kaniskina va convertir el circuit de The Mall, el passeig entre Bukingham Palace i Trafalgar Square, en una cursa contra el cronòmetre, a una mitjana de 8:30 cada 2 quilòmetres. Només la xinesa Hong Liu va gosar seguir-lo en les tres primeres voltes. A partir d'aquí, va desistir i va acabar engolida pel grup que comandaven les seves compatriotes i les altres dues russes.

Més endarrerida hi havia la italiana Elisa Rigaudo. Vasco, i sobretot Pascual, conscients que intentar continuar aquell ritme hauria estat una bogeria, es van mantenir en un segon terme, intentant reservar forces pel tram final. La medallista de bronze a Sydney va cobrir el pas pels 10 quilòmetres un pèl massa ràpid (43:43) i al final ho acabaria pagant. Pascual, més conservadora (43:58), es guardava una cinquena marxa pel final i en els últims dos quilòmetres va poder superar la seva companya i la portuguesa Ana Cabecinha per obtenir el valuós diploma olímpic, amb gran registre de 1h27:56, la seva segona millor marca de sempre. “Estic molt contenta perquè torno a tenir un altre diploma olímpic”, va destacar la marxadora de Viladecans, que ja havia estat sisena a Pequín. A Vasco els quatre últims quilòmetres se li van fer massa llargs. “No sé quins parcials he fet perquè he anat per sensacions, però en els quatre últims quilòmetres no he tingut una cinquena marxa per esprintar. He pagat el fet de passar massa ràpid pels 10 quilòmetres”, va explicar. Vasco es va acomiadar, així, de la seva cinquena participació olímpica, però segurament allargarà una temporada més la seva carrera atlètica.

En tot cas, va tornar a aprofitar l'ocasió per reivindicar la marxa: “Som molt poc valorades, però, com sempre, donem la cara.

M'hauria agradat acabar entre les cinc primeres classificades, però s'ha d'admetre que les russes i les xineses són superiors
Haver intentat seguir el ritme del principi hauria estat una bogeria. M'he controlat i he pogut obtenir diploma
Beatriz Pascual
He disfrutat dels meus cinquens i últims jocs olímpics. La llàstima és que se m'hagi escapat el diploma
Maria Vasco


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.