Més esport

Rafa Nadal no disputarà les semifinals de la Copa Davis

El tennista mallorquí serà dos mesos de baixa per la lesió que pateix al genoll

Es mostra tranquil perquè l'evolució és positiva i l'equip mèdic ha descartat una intervenció

El tennista mallorquí Rafa Nadal no disputarà les semifinals de la Copa Davis contra els Estats Units, del 14 al 16 de setembre a Gijón. Nadal ha anunciat aquest dilluns a lesxarxes socials que serà baixa els pròxims dos mesos al no haver-se recuperat dels problemes qua arrossega al seu genoll.

El tennista deixarà de competir durant aquest període per recuperar-se de la lesió, per la qual cosa li serà “impossible” posar-se a disposició dels seleccionadors de l'equip espanyol de la Copa Davis per a l'eliminatòria front als Estats Units.

En una nota de premsa adjunta es precisa que Nadal presenta una “ruptura parcial del tendó rotular a nivell de la seva inserció en el pol distal de la ròtula, més una inflamació del greix de hoffa del genoll esquerre”. Des que se li va diagnosticar l'esmentada ruptura s'ha sotmès a un tractament de fisioteràpia, rehabilitació i potenciació muscular progressiva.

“Després de les últimes proves realitzades l'evolució del seu genoll aquesta i han estat favorables, pel que seguirà amb un tractament conservador descartant la cirurgia”, afegeix la nota. El Doctor Àngel Ruiz-Cotorro oferirà una roda de premsa aquest dimarts 4 de setembre al Real Club de Tennis de Barcelona en la qual explicarà més detalls.

Nadal afirma en la mateixa nota que té “molta il·lusió per tornar a competir i “gaudir del circuït”. Això no obstant, recorda que encara té molts anys de carrera per endavant i el seu genoll “necessita un descans”. “Tornaré quan no em faci mal i pugui competir amb garanties”, assegura. A més, es mostra tranquil després d'haver sabut durant la reunió amb els metges que l'evolució “havia estat positiva en les ultimes setmanes i s'havia pogut descartar una intervenció”. “Continuaré treballant com m'indiquen els metges per a poder estar en condicions de reprendre la competició el més aviat possible”, sentencia.

Des que va ser eliminat a la segona ronda del torneig de Wimbledon pel txec Lukas Rosol, Nadal no ha tornat a jugar i ha faltat als Jocs Olímpics de Londres, als Masters 1000 de Toronto i Cincinnati i de l'Open dels Estats Units.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.