CICLISME / CAMPIONAT DE CATALUNYA DE CARRETERA

Falset decidirà els títols

Es correran les categories elit i sub-23, júnior, sènior, màster-30 i veterans

El palafrugellenc Antoni Miguel (Camp Clar) defensarà el títol obtingut el 2008

Falset es convertirà dissabte i diumenge en el centre neuràlgic del ciclisme català no professional amb la disputa dels campionats de Catalunya de carretera elit i sub-23, sènior i master 30, júnior i de veterans. La vila agafa el relleu de Sant Jaume dels Domenys gràcies a l'empenta de la Penya Ciclista Priorat.

El campionat elit i sub-23 es correrà diumenge sobre un recorregut de 111 quilòmetres que no presenta grans dificultats orogràfiques quant a altitud. El punt més alt del circuit és el pas per Falset (364 metres), on estarà ubicada la sortida i l'arribada al carrer Miquel Barceló. Tot i això, el recorregut presenta nombroses rampes i pocs trams prolongats de terreny pla que poden provocar molts talls, sobretot la pujada a Bellmunt del Priorat, que té un gran desnivell. El pilot passarà per Gratallops, el Lloar i Bellmunt de Priorat. Els favorits són els que durant tota la temporada ocupen posicions capdavanteres en les competicions de la categoria elit i sub-23. Els que més han destacat fins ara són Jordi Cervantes (Alcoletge), líder de la generals de Grans Clàssiques Catalanes, Ibon Zugasti (Azysa), Antoni Miguel, Sergi Casanova i Juan Vicente Della (Camp Clar), Joan Font (CJAM de Santa Oliva) i Airán Fernández (ECP Continental). El Camp Clar Ajuntament de Tarragona va triomfar plenament en la categoria reina el 2008 a Sant Jaume dels Domenys. Antoni Miguel va guanyar el títol elit i el millor sub-23 va ser Jordi Vila. En la categoria júnior, el canongí Sergi Esteve (CJAM) va ser el més ràpid.

També diumenge es correrà la cursa de veterans amb 71 quilòmetres d'un recorregut en què l'ascens a Bellmunt del Priorat pot ser molt selectiu. Dissabte, obriran foc els júniors amb un recorregut de 93 quilòmetres que passarà per Marçà, Torre de Fontaubella, Pradell de la Teixeta i Porrera. Hauran de superar la Teixeta (546 m) i el coll Major (506 m).

HORARIS

Dissabte 11 de juliol
Júnior 93 quilòmetres Sortida: 14 h Màster 30 / Sènior 73 quilòmetres Sortida: 17.30 h
Diumenge 12 de juliol
Veterans 71 quilòmetres Sortida: 9.00 h Elit / Sub-23 111 quilòmetres Sortida: 11.30 h


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.