CICLISME

TOUR DE FRANÇA

Armstrong & Nike SA

L'empresa nord-americana podria ser el patrocinador del futur equip de Bruyneel i del ciclista de Texas

Lance Armstrong va confirmar ahir mateix que probablement el d'aquest any no serà el seu últim Tour de França. El que tothom té força clar, començant per ell mateix, és que si el 2011 torna a prendre la sortida ho farà amb uns colors diferents als de l'Astana, equip amb el qual comparteix protagonisme amb Alberto Contador. El patrocinador d'aquesta nova formació, que lògicament estaria dirigida per Johan Bruyneel, podria ser la multinacional Nike. «És una idea que m'agrada i en la qual estic treballant. Nike pot ser el patrocinador, però n'estem buscant d'altres per a la fundació Livestrong. Vull seguir en el món de l'esport i, en particular, en el ciclisme, que estimo», va dir ahir mateix Armstrong.

Alberto Contador no formaria part d'aquest futur projecte. De fet, el ciclista podria tenir sobre la taula ara mateix dues grans ofertes: una de renovació amb l'Astana –amb un director diferent i un bloc de ciclistes a escollir– i una altra del Caisse d'Epargne, que es posaria al seu servei en vista dels problemes d'Alejandro Valverde amb la justícia. Així doncs, en la propera edició del Tour els aficionats ja podrien presenciar una guerra sense quarter entre Contador i Armstrong, en equips diferents.

Si Contador continua en l'Astana l'únic líder amb el qual hauria de conviure lleugerament és Aleksandr Vinokurov, que ha anunciat el seu retorn al ciclisme aquest mateix any.

Qui és qui a l'Astana

Armstrong i Contador tenen els seus propis aliats en un equip que ara mateix disposa de quatre corredors entre els sis primers de la general després d'una setmana de Tour. Els confidents de Lance són, primer de tot, Bruyneel, amb el qual ja va guanyar set vegades el Tour, el seu compatriota Leipheimer i l'ucraïnès Popovitx, antic company al Discovery. Contador normalment es relaciona dins l'equip amb el basc Haimar Zubeldia i el portuguès Sergio Paulinho. Klöden, com sempre, va a la seva i els altres són gregaris que obeeixen Bruyneel a cegues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.