Més esport

Repte hivernal

Esquí de muntanya. Quatre esquiadors gironins volen travessar el Pirineu amb esquís en tretze jornades

La travessa del Pirineu pels senders de gran recorregut 10 i 11 és una ruta clàssica durant l'estiu. No és tan habitual, però, que algú es plantegi la travessa del Pirineu en condicions hivernals. Una de les poques que hi ha documentades és la que Miquel Sánchez, guarda del refugi Ventosa i Calvell, i Jacques Soulié, seleccionador andorrà d'esquí de muntanya, van fer als anys noranta en onze dies, durant els quals van superar 20.000 metres de desnivell.

Quatre esquiadors gironins s'han plantejat ara recórrer tot el massís en 13 jornades, amb la diferència que el desnivell que acumularan pot superar els 45.000 metres (entre 3.000 i 4.000 diaris) perquè la previsió és ascendir també als cims principals del Pirineu. El repte començarà aquest dissabte i el portaran a terme l'hilarienc Joan Cardona, els puigcerdanencs Jordi Palomares i Alfons Gaston i el ripollenc Xavier Sadurní. Tots ells pertanyen a la selecció catalana d'esquí de muntanya i tenen el suport del Patronat de Turisme Costa Brava-Pirineu de Girona.

Les condicions de la muntanya seran les millors de la temporada i fins i tot, gràcies a les nevades d'aquesta setmana, no hauran de patir en el tram inicial, entre el Canigó i el Puigmal, que era el que tenia menys neu. Sí que hauran d'anar amb compte amb l'elevat risc d'allaus, sobretot a la part central del Pirineu, a partir de Pineta, on en alguns punts s'acumulen més de cinc metres de neu. La imprevisibilitat de la muntanya a l'hivern pot fer que la planificació prèvia es converteixi en paper mullat. Les etapes poden variar completament en funció de les condicions de neu.

Quan la progressió no sigui possible amb esquís –a les vall més baixes i en els últims 50 quilòmetres abans d'arribar a Irun–, els quatre esquiadors es desplaçaran amb les bicicletes que els proporcionarà un equip d'assistència. Els quatre esquiadors compten que els amics els acompanyin en algunes etapes aïllades, sobretot coincidint amb els caps de setmana. De l'experiència se n'editarà un vídeo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.