Més esport

Desena edició del Gliss'n Rock

Esports d'acció. Els millors especialistes en ‘wakeboard', ‘wakeskate' i surf d'estel seran el 18 i 19 de maig al llac marí del Barcarès

Els millors especialistes mundials en wakeboard, wakeskate i surf d'estel es reuniran el 18 i 19 de maig al llac marí del Barcarès, a la Catalunya del Nord, amb motiu de la desena edició del festival Gliss'n Rock, que ahir va ser presentat a Girona. L'activitat no està només pensada per als esportistes d'elit. També hi haurà una àrea d'iniciació destinada al públic familiar, a més d'un espai lúdic per als més petits.

El Barcarès és una de les millors zones del món per a aquesta pràctica esportiva. De fet, fa 40 anys va convertir-se en la primera població de l'Estat francès que va instal·lar un teleesquí nàutic, encara en funcionament.

El wakeboard és una modalitat en la qual el practicant llisca per l'aigua sobre una taula arrossegat per una llanxa. El wakeskate és el mateix, amb la diferència que els peus no queden lligats a la taula. En les dues modalitats es tracta de fer els salts més espectaculars en els obstacles del circuit. Al Barcarès hi haurà un mòdul roof de 20 metres i un kicker de 5 metres. El surf d'estel també es practica sobre una taula, però no s'utilitzen mitjans mecànics per desplaçar-se, sinó un estel i la força del vent.

Els participants en el Gliss'n Rock provenen de tot el món. Els més destacats en wakeboard i wakeskate són els anglesos Daniel Grant –actual campió del món de les dues especialitats– i Cristian Koester. En surf d'estel hi seran l'anglès Aaron Hadlow, els americans Billy Parker i Alex Fox, i el francesos Alex Campet i Nicolas Etienne.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.