Més esport

Terra de Remences manté l'alt nivell

Ciclisme. Tres mil ciclistes gaudeixen de la marxa cicloturista de Sant Esteve d'en Bas, la millor de Catalunya per l'encant del recorregut i per l'excel·lència de l'organització

Carrer Ample de Sant Esteve d'en Bas, vuit del matí. Tres mil ciclistes esperen el tret de sortida de la setzena edició de la Terra de Remences, la marxa cicloturista més important de Catalunya i que, un any més, va tornar a exhibir un nivell organitzatiu molt alt –500 voluntaris, deu punts d'avituallaments de forquilla, Ajuntament, Mossos d'Esquadra, lavabos per a les ciclistes en tres punts del recorregut...–; des de l'entrega dels dorsals amb esmorzar previ fins al tiberi de recuperació que trobaven els ciclistes un cop acabat el recorregut, ja fos el de la volta curta (95 quilòmetres, amb 1.280 metres de desnivell) o el de la llarga, el plat fort (175 i 2.600 km). Amb una sortida esgraonada segons si es feia la volta llarga –al davant– o la curta –darrere–, i endarrerida per la lectura del manifest per part de les autoritats per reivindicar la distància de seguretat dels cotxes respecte als ciclistes (1,5 metres), es va iniciar el recorregut cap a Olot i la Vall de Bianya, per afrontar el primer port, de Capsacosta. Després del pas per Ripoll el constant degoteig de ciclistes va enfilar el coll de Canes per acabar de tornar a Olot i la Pinya. Després els participants en la volta curta tornaven al punt de sortida –el primer a arribar, del Girona CE Bike, ho va fer en menys de dues hores i mitja–, mentre que els que feien la llarga encara havien de superar Bracons i Condreu, amb el més ràpid aturant el cronòmetre en 4h53:09.

L'organització de la cursa no va fer públics els temps dels ciclistes fins ahir, i no els ordena per criteri competitiu, sinó per ordre alfabètic, per mantenir l'esperit cicloturista de la marxa i, alhora, permetre als participants saber els seus registres (establerts amb sistema de xip) i els de la resta de companys, però sense incentivar la competència, a favor de la seguretat dels participants –hi havia, durant el recorregut, cotxes amb megàfons que alertaven de la perillositat dels descensos.

La sensació al pavelló de la localitat, un cop acabada la prova, era de plena satisfacció per part de tots els participants. Un fet que explica que les inscripcions s'exhaureixin el primer dia que el Club Ciclista Bas obre el termini.

REIVINDICACIÓ

1,5 m
Distància obligatòria
que han de deixar els cotxes respecte als ciclistes

SENSE GUANYADOR

4h53
El més ràpid
de la volta llarga (175 km), del Munt Bikes, va baixar de 5 hores


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.