TENNIS

Nadal: «Firmaria reaparèixer sense dolor»

El mallorquí se sent millor de la seva lesió, però vol anar pas a pas

Té clar que encara no pot guanyar a Montreal i Cincinnati

«Sóc conscient que vaig a Montreal i a Cincinnati a perdre. És lògic.» Així de clar va ser Rafa Nadal després d'anunciar que tornarà a la competició en el torneig de Montreal, que comença dissabte que ve. El mallorquí posarà fi a més de dos mesos sense jugar a causa de la lesió al genoll dret que arrossega des de fa temps. Durant aquest període ha dedicat més de cinc hores diàries a la seva recuperació amb un tractament que el tennista qualifica de «dur». L'últim partit que va disputar va ser en els vuitens de final de Roland Garros, el 31 de maig, en què va perdre contra Robin Soderling.

Nadal se sent molt «millor», malgrat que ni de bon tros està del tot recuperat i sap que l'assumpte va «per llarg»: «Firmaria participar a Montreal i Cincinnati sense dolor o amb un dolor totalment assumible», va dir el manacorí, conscient que la seva reaparició servirà, almenys, per avaluar el seu estat físic real: «He de saber on estic per poder-me marcar un objectiu real, perquè si els objectius són irreals et pots fotre una patacada.» De moment, Nadal ha entrenat «molt bé» els cinc últims dies, motiu pel qual ha decidit viatjar al Canadà.

Tot i el calvari que ha passat, el mallorquí assegura que aquesta lesió li servirà per «intentar mesurar el temps de competició», amb l'objectiu de dosificar-se i no cansar-se tant.

El repte del número u.

Durant la seva absència, Roger Federer va recuperar el número u mundial, amb victòries a Roland Garros i Wimbledon. De moment, però, Nadal no pensa a tornar a ser el millor del món, tot i que li faria «il·lusió» aconseguir el número u: «El meu objectiu és el de sempre, continuar millorant i entrenar-me prou bé i amb prou alegria per arribar amb possibilitats de guanyar en els grans tornejos.» De fet, Nadal és ara segon del rànquing de l'ATP, però és molt probable que també perdi aquesta posició en benefici d'Andy Murray, que és tercer amb només mil punts menys.

La primera eliminatòria del torneig de Montreal, conegut també com a Rogers Cup, es disputarà dilluns que ve, dia 10 d'agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.