TRIATLÓ

CHALLENGE COSTA DE BARCELONA-MARESME

Els «superhomes» envaeixen el Maresme

Prop de 2.000 atletes s'hi han inscrit per afrontar un repte tant esportiu com organitzatiu

Prop de 2.000 atletes estan disposats a afrontar diumenge la Challenge Costa de Barcelona-Maresme, un repte de 3.800 metres de natació, 180 km de ciclisme i 42 km de cursa a peu. Es tracta d'un triatló de llarga distància exigent tant per als participants com per a l'organització, que fa mesos que treballa per coordinar una prova sense precedents al país. De fet, l'N-II entre Calella i el Masnou es tancarà al trànsit durant dotze hores a partir de les 6.30 h del matí. La circulació s'anirà restablint per trams, però es preveu que fins a les 18.30 h encara hi hagi algun tall. L'alternativa serà la C-32. Als accessos del Maresme es lliurarà un passi als conductors que siguin desviats cap a l'autopista per tal de circular sense pagar el peatge. Calella, punt de sortida i arribada dels triatletes, serà el centre neuràlgic d'una prova que passarà per catorze municipis de la comarca. Tots confien que suposi un bon impacte econòmic per al territori.

Retocs en el circuit.

La Half Challenge disputada el maig passat, va ser l'assaig per a la cita de diumenge. «En van aprendre molt», va comentar el president del Consell Comarcal del Maresme, Josep Jo, en la presentació de la Challenge, que aplega la col·laboració dels ajuntaments del territori i també del Consorci de Promoció Turística del Maresme i de Turisme de Catalunya. La prova de natació tindrà nou sortides –la primera, a les 7.30 h– en un circuit més llarg. Des de la mateixa platja de Calella s'iniciaran els 180 km en bicicleta concentrats en dues voltes i mitja en el tram de la N-II, sense passar per Dosrius com en la Half Challenge. La marató que completa la prova es desenvoluparà en un recorregut urbà per Calella, Pineda i Santa Susanna per disposar de més il·luminació. Un seguit de millores que han de beneficiar els gairebé 2.000 participants, un 80% dels quals, estrangers. «N'havíem previst uns 2.500», va admetre Roberto Mondéjar, director del grup Evolution, organitzador esportiu del triatló. Tot i això, es va mostrar satisfet de la inscripció assolida tenint en compte que una prova similar, l'Ironman de Lanzarote, té uns 1.200 participants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.