GIMNÀSTICA ARTÍSTICA

El memorial Blume homenatjarà Gervi Deferr

El triple medallista olímpic tindrà un reconeixement a Vilanova

La prova canvia de format i no puntua per a la copa del món

Sense saltar al tapís, el triple medallista olímpic Gervi Deferr serà un dels protagonistes del 34è Memorial Joaquim Blume, que es disputa dissabte (14:55 h) al Pavelló Municipal del Garraf, a Vilanova i la Geltrú. Els responsables de la Federació Catalana de Gimnàstica aprofitaran el memorial dedicat a Blume –el 2009 s'han complert els 50 anys de la seva mort en accident d'aviació– per homenatjar el seu representant més llorejat. Deferr, que el mes vinent farà 29 anys, serà demà a Vilanova. Ahir, Alfred Hueto, el seu entrenador de tota la vida, va explicar que el gimnasta de Premià de Dalt es trobava en un període de descompressió habitual després d'un gran campionat. «Abans dels Jocs de Pequín va haver de suportar molta pressió. Hem d'entendre que el Gervi fa moltes temporades que és a l'elit. Als 17 anys ja va estar en una final del mundial i ara està meditant si reprèn els entrenaments per continuar fins als Jocs de Londres 2012», va indicar el director tècnic de la federació catalana.

El memorial Joaquim Blume es reinventa en cada edició en funció de la seva situació en el calendari i del pressupost econòmic. Si la temporada passada, a dos mesos vista dels Jocs, va aconseguir la màxima consideració amb l'ingrés en el selectiu grup de les proves puntuables per a la copa del món i la participació d'un centenar de gimnastes, aquest any ha canviat de format i es limitarà a un concurs general (sis aparells els homes i quatre les dones), amb vuit competidors i vuit competidores. L'ajustament econòmic mana. «Hem hagut de ser més austers. Era difícil mantenir el nivell de l'any passat, tenint en compte que aleshores érem a les portes dels Jocs», va admetre Xavier March, president de la Federació Catalana de Gimnàstica. Entre els catalans, destaca la participació de Javi Gómez i Anna Serra, acabats d'arribar de Londres en el seu debut en un mundial, i Rubèn López i Mélodie Pulgarín. La reapareguda Thais Soha-Escolar –també va competir a Londres– i Cristiana Mironescu faran una exhibició.

ELS PARTICIPANTS

Concurs masculí
Yann Rayepin:
(França)
Daniel Purvis:
(Gran Bretanya)
Flavius Buidoso:
(Romania)
Sergei Khorokhordin:
(Rússia)
Mikola Kuksenkov:
(Ucraïna)
José Luis Fuentes:
(Veneçuela)
Javier Gómez:
(Catalunya)
Rubèn López:
(Catalunya)
Concurs femení
Astrid Cazares:
(Mèxic)
Fernanda Ibarra:
(Mèxic)
Diana Chelaru:
(Romania)
Ramilia Musina:
(Rússia)
Iana Demiantxuk:
(Ucraïna)
Jessica López:
(Veneçuela)
Mélodie Pulgarín:
(Catalunya)
Anna Serra:
(Catalunya)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.