CURSES DE MUNTANYA

Roc i Ardid, campions estatals de cursa vertical

Els corredors catalans continuen demostrant el seu potencial en les diverses modalitats de les curses de muntanya. Si la setmana passada la selecció quadribarrada va conquerir a Malàisia la cinquena copa del món i a títol individual va tornar a triomfar Kílian Jornet (Salomon Santiveri), diumenge dos altres especialistes catalans, Agustí Roc (Salomon) i l'abrerenca Mònica Ardid, van assolir el títol en la primera edició del campionat estatal de cursa vertical de la Fedme (Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada). Aquesta cursa, que es va disputar al Puig Campana (Marina Baixa), constava de 3,6 km de recorregut i 1.020 m de desnivell i també era l'última prova puntuable per a la copa estatal. En la general d'aquesta competició la victòria va ser per al corredor de Berga Joan Freixa, segon ahir, mentre que en la categoria femenina també se'l va endur Mònica Ardid.

Roc, amb 37:51, i Ardid, amb 49:29, van establir també un nou rècord del recorregut. «És una manera excel·lent d'acabar la temporada. M'he trobat molt bé en tot moment i, a més, aquest tipus de proves més explosives són les que millor s'adapten a les meves característiques», va destacar el guanyador, que ja comença a planificar la campanya hivernal.