TRIBUNA DESCOBERTA

JAUME PERAL

Cruyff i Catalunya

Felicito els dirigents de la Federació Catalana de Futbol pel fixatge de Johan Cruyff com a nou entrenador de la selecció catalana de futbol, un fixatge cent per cent mediàtic. Que es lligui el nom de Johan Cruyff a la selecció de Catalunya és donar-li ressò mediàtic mundial i prestigiar una selecció que estava en hores baixíssimes.

A l'hora de buscar rivals de primer ordre mundial serà molt diferent que els contactes els faci Cruyff que no pas si els fes Pere Gratacòs (dit amb tot el respecte professional), i a més a més ho farà sense cobrar ni un euro. Encara que sembli mentida, la federació catalana ho ha aconseguit: contractar Cruyff a cost zero. Chapeau per la federació i pel mateix Cruyff.

Per primera vegada en la història de la selecció es parlarà més del seu entrenador que no pas dels jugadors, i això no ha de ser necessàriament dolent. Pel sol fet que Cruyff es torni a asseure a la banqueta hi haurà un seguiment mediàtic que donarà a la selecció catalana una dimensió mundial, i això és importantíssim per a la credibilitat del projecte.

El Barça i el país han donat molt a l'entrenador holandès i està molt bé que Cruyff retorni una part de tot el que ha rebut. Però una cosa és figurar i una altra ben diferent és la feina i la implicació diària. És en aquest punt que tinc seriosos dubtes que Johan Cruyff s'involucri en el seguiment dels clubs catalans de categories inferiors, futbol de base... Si el que es vol és continuar amb el partit de costellada de cada Nadal i deixar-ho aquí, Cruyff és l'home perfecte, però si el que cal és un professional que s'arremangui i s'hi dediqui, això Cruyff dubto que ho faci. Té quatre anys al davant per demostrar que creu en el projecte i que la seva implicació serà total. Això estaria bé per donar credibilitat i prestigi, perquè això de la selecció catalana algú s'ho prengui alguna vegada seriosament.

Que Cruyff hagi o no de parlar català a mi em deixa indiferent. Si fins ara no ho ha fet, és perquè gaire interès no deu haver tingut, per molt que posés Jordi al seu primer fill.

Es creu Johan Cruyff que Catalunya és una nació? Defensarà i lluitarà Johan Cruyff pel reconeixement oficial de la selecció de Catalunya i perquè pugui jugar partits de competició oficial? M'agradaria sentir l'opinió que té de tot això l'holandès.

Crec també que és el moment de recordar i reconèixer la feina callada i eficient que han dut a terme entrenadors com ara Pichi Alonso i el mateix Pere Gratacòs, que han actuat sempre amb una professionalitat i una honestedat dignes de reconeixement.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.