PRINCIPI O FINAL

Victòria sense víctimes

Pep Guardiola serà l'entrenador del Barça la temporada que ve i per tant el projecte encetat l'any passat pel millor tècnic de la història del Barça tindrà continuïtat. Bé, tindrà continuïtat si el proper president del club no és un pertorbat que no vol Guardiola d'entrenador. Amb aquesta renovació, el barcelonisme ha obtingut una victòria important i Pep Guardiola, també. L'entrenador ha aconseguit aturar una dinàmica que no hauria parat de créixer i d'alterar el dia a dia del club, però sobretot s'ha apuntat un triomf molt especial: ha donat la seva paraula que continuarà i tothom se l'ha creguda. En un món tan poc acostumat als compromisos verbals com el del futbol, la paraula del Pep val com un contracte firmat. La credibilitat de l'entrenador del Barça és absoluta i això no té preu. A més, gràcies al pes de la seva promesa, Guardiola s'ha estalviat firmar un contracte amb Laporta, que marxarà d'aquí a quatre dies, i ha aconseguit el que volia: pactar tots els detalls de les seves funcions amb el nou president. Que ningú es pensi que Guardiola està esperant el nou dirigent per posar-li sobre la taula una llarga llista de condicions innegociables per continuar a la banqueta. No. Guardiola simplement es vol asseure amb el nou màxim responsable del club amb calma i tranquil·litat, exposar-li les seves idees, escoltar les propostes del nou equip de govern, pactar i continuar endavant.

La pressió de tots plegats ha fet efecte i el barcelonisme ha aconseguit el que volia mentre Guardiola només ha hagut de pagar un preu irrisori, anunciar que continua abans del que havia previst. Felicitats una vegada més a l'entrenador del Barça, semblava impossible aconseguir un final tan elegant com aquest, sense vencedors ni vençuts, en una situació tan incòmoda i perillosa. Ha guanyat el Barça i per tant Guardiola no s'ha equivocat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.