DIARI DE REDACCIÓ. ] / LLUÍS SIMON

En virtut de la llei 2/1984 (article 2), sobre el dret de rectificació exercit per Marc Rich: Contràriament al que es va publicar a la pàgina 16 de la nostra edició del 17 de maig del 2009, Marc Rich no ha estat mai condemnat per cap delicte, ja sigui relacionat amb assumptes fiscals, negocis de petroli o qualsevol altra matèria. Ni Marc Rich ni cap de les seves empreses han estat propietaris ni han noliejat el petrolier Prestige, ni han estat propietaris de la càrrega d'aquest vaixell. L'antic president dels Estats Units d'Amèrica William J. Clinton va dir que va sentir l'acusació de Marc Rich injusta i que qualsevol disputa hauria de ser civil, no criminal (New York Times, 18 de febrer del 2001).

16

juny

Mosley

Quan una negociació es trenca en les altes esferes de negocis què passa? Es treuen els draps bruts de totes les parts i com més bruts, millor. Quan trigarem a veure, doncs, en acció el vell Max amb les seves amiguetes en una festa a l'estil d'Els 120 dies de Sodoma, del seu autor de capçalera, és a dir, el marquès de Sade.

17

juny

La veritat us farà lliures

En pocs dies dos companys de la generació de Perico Delgado, l'holandès Steven Rooks i el francès Laurent Fignon –que lluita contra un càncer– han admès que durant els anys vuitanta tothom prenia de tot per millorar el rendiment, sobretot corticoides i anabolitzants. Ara ja és tard, però s'agraeix la sinceritat i estaria bé que tots seguissin el seu exemple.

18

juny

Facció anti-Navarro

Continua l'enfrontament, de moment pacífic, a la redacció entre l'últim partidari de Navarro, jugador que només ha estat MVP del TOP 16 de l'Eurolliga i de la final de l'ACB, i una secta destructiva que fa anys que pretén considerar-lo un Galilea qualsevol. Nou mesos sense ell i la secció gairebé s'autodestrueix.

19

juny

Tele 5 respira

El conseller delegat de la cadena ja ha plantat al seu despatx el pòster de Cristiano Ronaldo, l'home que ha de salvar la cadena de Berlusconi de la ruïna absoluta. La nit de Madrid és la més llarga, alcohòlica i plena de bagasses de tot el món. La combinació entre els dos factors és absolutament inflamable, ideal per a la cocció d'un programa setmanal que trenqui la graella.

20

juny

L'Iran i Macondo

Això de l'Iran em recorda el llegendari episodi de les primeres eleccions democràtiques a Macondo (Cien Años de Soledad, de Gabriel García Márquez). En acabar la consulta, «que tothom exerceix en plena llibertat», el governador conservador Apolinar Mascote, obre a la nit davant del seu gendre, Aureliano Buendía, les urnes, i canvia la majoria dels vots corresponents als liberals –en deixa uns quants perquè no hi hagi reclamacions– abans d'enviar-les cap a la capital. És el presagi d'una cruenta guerra civil que durarà generacions.

21

juny

Copa de les Confederacions

És ara quan m'adono de la importància del Gamper, un torneig a l'alçada de la Champions si el posem al costat del pantomima més gran mai organitzada per una federació internacional.

22

juny

Caja Madrid

Mentre la caixa d'Esperanza Aguirre inunda de milions el Real Madrid altres equips de la comunitat s'ofeguen. L'últim exemple, l'Alcobendas de Rafael Guijosa, que ha llançat un SOS desesperat per evitar el descens de l'Asobal per problemes econòmics.

23

juny

Jugadors sobrevalorats

El primer de tots, Ribéry. Henry, jugant d'extrem, ha fet el doble de gols, i Messi, el triple! El segon, Mascherano. Amb Touré, Busquets i Keita aquest jugador és sobrer. L'únic migcampista que està a l'alçada tècnica que exigeix el Barça és Cesc Fàbregas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.