DIARI DE REDACCIÓ. ] / LLUÍS SIMON

22

octubre

El capità

Discutim sobre la renovació de Puyol i el seu presumpte (paraula de moda) final de carrera al FC Barcelona. Quan acabi contracte, però, tindrà 36 anys, l'edat ideal per reforçar la defensa del Milan AC, el seu equip preferit després del Barça.

25

octubre

Anatomia de Sabino

Diuen que Sabino Fernández Campo, antic secretari del rei espanyol, s'emporta a la tomba els secrets del 23-F. Res d'allò, però, és ja un secret. La conjunció astral que va significar en aquell moment la presència d'un rei àvid de poder, un exèrcit feixista, uns polítics covards i una ciutadania ultraconservadora va propiciar un acte que va legitimar tot el que ha vingut després.

26

octubre

L'excapità

Tamudo és, en realitat, un poeta existencialista. Li agradaria allunyar-se de casa seva, però se l'estima amb un desesperat dolor. L'ànima partida en dos bocins que mai no es trobaran.

27

octubre

Megía Dávila

L'exàrbitre explica al diari del règim, Marca, que des de ben petit és un acèrrim seguidor del Madrid. La declaració simplement demostra un plantejament científic que sempre he defensat davant els meus companys. Tothom sap que la major part de la població espanyola –sigui quina sigui la seva professió– és madridista de primer o segon equip. Això és dolent? No. Ara bé, si traslladem aquesta mateixa constatació al col·lectiu arbitral entenem perquè, per posar un exemple, al Barça no li xiulen un penal encara que tallin les cames a Messi amb una serra mecànica.

28

octubre

Alcorcón 2009

La veritat d'aquest fenomen galàctic i únic és que tothom es va assabentar de la caiguda del meteorit, un fenomen estel·lar de proporcions bíbliques, durant o després del succés. Jo, en canvi, puc dir que era allà des del primer minut. Veure Florentino contemplar aquell apocalipsi va ser una experiència sensorial insuperable.

29

octubre

Guti

Dalí i Andy Warhol ja tenen un digne successor. És ell qui en aquests dies foscos ens il·lumina amb guspires d'un geni incomprès i irrepetible. No ens abandonis.

30

octubre

Manilles

Garzón es va fer enrere en la investigació dels crims del franquisme i no vam poder veure Fraga i la resta de dinosaures emmanillats a l'Audiencia Nacional. Una llàstima.

1

novembre

Halloween

Sobre la taula tenim un interessant combat entre els agnòstics que exigeixen respecte per la castanyada, els bisbes que glorifiquen Tots Sants i els que tenim la ment lobotomitzada per Hollywood i que en aquesta nit volem, per sobre de tot, sacralitzar figures tan immortals com ara Michael Myers, Jason, Freddy Kruger i George Romero.

2

novembre

La brasilera

En aquest país, les revelacions sobre l'esbojarrada vida sexual de Laporta no provoquen ni escàndol ni rebuig, més aviat enveja i admiració entre tots aquells que encara somien a tenir el seu propi harem.

3

novembre

Johan Cruyff

Primícia! Primera alineació de la nova Catalunya en la costellada nadalenca: Angoy, de porter; Busquets (pare), de lliure; una defensa de tres amb Celades, Sánchez Jara i Alexanco (doble nacionalitat); un mig del camp de peloteros amb Roger, Òscar Garcia i Lucendo, i un duet de somni en atac: Escach i Jordi Cruyff.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.