El Barça ho té tot massa a favor contra un Atlético que arriba tocat i advertit

Txigrinski afronta un debut exigent a l'estadi: contra Forlán i Agüero

Guardiola farà rotacions i avança que Iniesta haurà d'esperar per ser titular

Que Guardiola no les tingui totes hauria de ser un senyal prou important perquè tothom estigués en tensió. En el fons té raó, el tècnic blaugrana, per desconfiar d'un Atlético que arriba aquesta nit (22 h, TV3) al Camp Nou potenciant al màxim el seu vessant més victimista. Això no ha fet res més que començar, però a hores d'ara les diferències entre els dos equip són abismals en tots els sentits. Els uns són líders inqüestionables –en només dues jornades ja han millorat l'arrancada de la temporada passada–, els altres es presenten sense conèixer la victòria –derrota i empat– i amb un joc que ha generat molts dubtes. Guardiola té la possibilitat de dosificar les forces –Bojan és l'única baixa–; Abel, en canvi, està condicionat per sis baixes (la del porter Asenjo pot ser determinant). Algú podrà dir que coincideixen en l'últim resultat –tots dos van empatar a zero–. El de l'estrena en la Champions. És cert, tot i que és una heretgia posar-los a la mateixa balança. El Barça va tornar a donar un recital de joc al camp d'un del favorits al títol en totes les travesses; l'Atlético, en canvi, no va poder superar al seu estadi la ventafocs xipriota de la competició. La condició de favorit del Barça és innegable i en el futbol això és perillós. Per això té tanta raó Guardiola. Arriba un rival que, a sobre, el curs passat va sortir ben escaldat del Camp Nou. El 6-1 va ser un dels punts àlgids dels blaugrana en la lliga i la humiliació més gran dels colchoneros. Javier Aguirre no serà a la banqueta però repetiran tres (Perea, Ujfalusi i Antonio López) dels quatre defenses –l'únic que falta és Heitinga– que van ser alineats aquell dia.

Valdés i Txigrinski.

Tots dos tenen una bona oportunitat de ser protagonistes aquesta nit. El de l'Hospitalet està a només disset minuts de superar la seva millor marca d'imbatibilitat. Fa cinc partits –més mig contra l'Ahtletic en l'anada de la supercopa– que no rep cap gol. Si aguanta el primer quart d'hora esmicolarà un registre (542 minuts) que va assolir fa quatre temporades. Pel que fa al de Donetsk, s'estrenarà de blaugrana al Camp Nou. Impedit per a la Champions –va jugar la prèvia amb el Xakhtar–, tothom té clar que el seu recorregut se centra en la lliga. A Getafe ho va fer tot bé. Avui al Camp Nou haurà de superar una altra prova, de molt més nivell. Diego Forlán i Sergio Agüero –la gran esperança dels colchoneros– són dos dels davanters que més problemes han generat al Barça. L'uruguaià li ha fet vuit gols en els últims set partits i l'argentí, cinc en les tres últimes lligues. Tot i que l'Atlético fa tres anys (amb dos gols de Fernando Torres) que no guanya a Barcelona, Txigrinski els haurà de seguir de prop.

El tercer nom propi podria ser Zlatan. Tothom té clar que el de Malmö ha de fer eclosió algun dia. D'una banda, ho ha de fer per esvair els dubtes que ha generat en alguns sectors. Per l'altra, i molt més important, per començar a posar fi a una comparació, tan inútil com reiterativa, amb Eto'o que, francament, serveix de poc. Guardiola, un cop més, tractarà de gestionar-ho tot amb la màxima naturalitat. Hi ha dubtes per resoldre. Caldrà veure de quin central prescindirà (Piqué o Puyol) per fer encabir Txigri o com actuarà (suplència o descans) amb les queixes d'Henry. Les solucions, a la gespa.


Forlán ha fet vuit gols al Barça en els últims set partits i el Kun, cinc en les tres últimes lligues


La baixa del porter Asenjo –en tenen cinc més–, l'últim maldecap per a uns madrilenys més víctimes que mai



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.