Eugeni Roselló abandona per lesió la cursa més salvatge del Regne Unit
El corredor de la Pobla de Segur era un dels líders de la Spine Race quan es va retirar dimarts a la nit per recomanació dels serveis mèdics
Un dels missatges més recents en el compte de Twitter d'Eugeni Roselló mostra una imatge nevada de la vall Fosca i un enunciat que diu: “Aprofitant al màxim el primer dia de l'any”. No deixar d'entrenar ni que sigui l'1 de gener és un dels sacrificis que han d'acceptar els atletes que disputen curses de llargues distàncies. Roselló, corredor d'ultratrail i de curses de quilometratge infinit, ho sap bé. Però, a vegades, ni l'entrenament més exigent evita disgustos.
L'esportista de la Pobla de Segur s'ha vist obligat a abandonar el seu darrer repte, la Spine Race, una cursa descomunal que es disputa al Regne Unit i que, de fet, ell ja va guanyar en l'edició del 2013. La Spine Race, “la cursa de l'espina” en la traducció literal perquè el recorregut dibuixa una espina dorsal sobre el mapa d'Anglaterra i, també, perquè aquells que s'hi apunten han de tenir assumit que hi deixaran el llom, és una prova de resistència en format non stop, és a dir, sense parar, i que recorre el que es coneix com a Pennine Way.
Es tracta d'un històric traçat de camins i corriols farcits de pedres i entrebancs que arrenca al centre d'Anglaterra i que va fins a la frontera amb Escòcia. En total són 431 quilòmetres amb un desnivell positiu de més d'11.000 metres.
Per si el traçat no fos prou extenuant, cal sumar-hi unes condicions ambientals i meteorològiques descoratjadores: neu, vent, pluja, fred, gel i fang. L'organització, a més, facilita avituallament amb comptagotes i té per costum no marcar gaire el recorregut; per tant, dominar l'orientació és bàsic si no es volen sumar quilòmetres extres a la tortura.
La Spine Race 2016 va començar dissabte i ahir van arribar a la meta els primers participants. Roselló, experimentat corredor d'ultrafons, ocupava les posicions capdavanteres quan, dimarts a la nit, es va veure obligat a abandonar.
Segons un comunicat emès per l'organització, van ser els serveis mèdics de la cursa els que van recomanar-li que plegués després d'observar que, tot i ser un dels líders, les seves condicions físiques no eren les més adequades per continuar.
Una estelada i les cames de ferro
Segons avançava Pallarsdigital.cat, la d'enguany és la tercera edició consecutiva en què l'atleta de la Pobla ha d'abandonar la cursa. La Spine Race va donar popularitat a Roselló quan, en l'edició del 2013, va resultar vencedor esmicolant el rècord de la prova. Llavors, el de la Pobla va entrar a la meta lluint una estelada. Aquell any va fer part de la cursa acompanyat del també atleta d'ultrafons català, Joel Jaile.