L'apunt

L’APUNT

De Queralbs al Manzanares

La truita de riu és el plat estel·lar de les fon­des de mun­ta­nya. A falta de peix de mar, aquest espècimen arren­cat dels rius a cops de canya, greixós i d’este­lles peri­llo­ses satisfà els pala­dars exi­gents. A Par­di­nes, la mes­tressa de Can Serra, la Teresa, la gui­sava amb des­tresa. Par­di­nes és a la mateixa vall de Ribes on hi ha el poble de Que­ralbs, hono­ra­ble muni­cipi de teu­les en forma de pis­sar­res, riu escu­me­jant, i també trui­tes a la taula, que pri­mer ha estat peix al cove. A Madrid tenen un gran riu, però no men­gen trui­tes, van molt ben ser­vits del millor peix que els arriba d’arreu, ràpid i fresc. Sense tenir mar, tenen tant peix que els en sobra i, de tant en tant, acte de gen­ti­lesa, en tre­uen un del cove i l’ofe­rei­xen al visi­tant. Peix al cove i cap a casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.