Opinió

Tots a taula!

Cinc cuiners competiran en el fòrum de Girona per veure quin d’ells fa el millor ‘steak tartare’

Girona es con­sa­gra, una vegada més, com la capi­tal de xuixo, en el marc del Fòrum Gas­tronòmic 2022, que s’inau­gura aquest diu­menge al Palau de Fires, amb el con­curs El millor xuixo del món, que ser­virà per esco­llir el xuixo més per­fecte de Cata­lu­nya, amb la con­currència de pas­tis­sers i fle­quers d’arreu el país, que se sot­me­tran a la valo­ració d’un jurat de pro­fes­si­o­nals. Un acte mode­rat per Sal­va­dor Gar­cia-Arbós, peri­o­dista gas­tronòmic, extra­or­di­nari expert en la cosa del xuixo i gran divul­ga­dor d’aquest dolç. Aquells a qui no els agradi el dolç gironí poden optar per altres postres, com el pastís de for­matge, que cen­trarà una de les prin­ci­pals ses­si­ons del congrés gas­tronòmic. El bilbaí Jon Cake expli­carà quins són els orígens d’aquest pastís, qui­nes recep­tes hi ha, i quina és la millor manera de pre­pa­rar che­e­se­cakes i amb quins licors es poden mari­dar. I si no ens con­ven­cen ni el xuixo ni el pastís de for­matge, en Nandu Jubany ens ense­nyarà què s’ha de fer perquè ens quedi bé la crema, sigui anglesa, brûlée o cata­lana. Per als més lla­mi­ners, no hi fal­tarà un monogràfic de xoco­lata en què la Casa Cacau mos­trarà quin és el procés d’ela­bo­ració de la xoco­lata sense addi­tius. Les postres són només una part del Fòrum Gas­tronòmic, que tindrà l’steak tar­tare com un dels seus plats prin­ci­pals. Cinc cui­ners com­pe­ti­ran per veure quin d’ells fa el millors steak tar­tare. Tot això en unes ses­si­ons en què experts i pro­duc­tors expli­ca­ran quina és la carn que cal uti­lit­zar per fer aquesta recepta. En el congrés gas­tronòmic es trac­tarà de molts altres plats i mane­res de cui­nar-los, amb tallers i ses­si­ons estric­ta­ment per a pro­fes­si­o­nals, i d’altres ober­tes als amants de la gas­tro­no­mia i la bona taula. No tot és el men­jar, ens cal una taula ben parada amb un entorn on els petits detalls i el tracte per­so­na­lit­zat són pri­mor­di­als; per això, els pro­fes­si­o­nals de sala, que estre­nen asso­ci­ació a Girona, són una part valu­osa d’aquest fòrum. Tam­poc hi fal­tarà l’espai per a start-ups i empre­ses inno­va­do­res, vins, ver­muts, ape­ri­tius, el cafè, etc. Tres dies en què el món de la gas­tro­no­mia es reu­nirà a Girona, amb alguns dels millors xefs del món, com ara els ger­mans Roca, d’El Celler de Can Roca; l’argentí Mauro Cola­greco, del res­tau­rant Mira­zur (Men­ton), o l’italià Mas­simo Bot­tura, de l’Oste­ria Fran­ces­cana (Mòdena), només per citar-ne uns quants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia