Opinió

Un Fòrum Gastronòmic d’èxit

El concurs a la recerca del millor ‘steak tartare’ de l’Estat el va guanyar el jove xef Isidre Soler, del Divinum

Després de la incertesa de la pandèmia arribava de nou el Fòrum Gastronòmic de Girona amb el dubte de com el rebria la gent i de com funcionaria. Bé, ja ho podem dir ben clar: un èxit rotund. Certament, ni es pot ni s’ha de comparar amb els de temps anteriors, perquè han canviat moltes coses, però es pot ben dir que s’ha superat l’ocupació que es pretenia i que sobretot ha funcionat la innovació que s’hi ha aplicat. S’han tractat molts temes i cal pensar que el Fòrum està pensat per als professionals del món de la gastronomia i de la restauració i aquests n’han sortit contents. Hi ha hagut ponents de luxe, amb els germans Roca, Massimo Bottura i Mauro Colagreco, però també el trio de propietaris del Disfrutar i Compartir, i les primeres espases de la cuina de casa nostra i també del món dels professionals de sala, que van presentar la seva associació i van reconèixer el millor professional en la persona d’Abel Valverde i el premi honorífic al mític senyor Andreu, Vicenç Andreu, per les mans del qual han passat tantes generacions de gent que ara són mestres. Els tallers s’han omplert al cent per cent i les conferències han estat de nivell. I ja es treballa en el pròxim Fòrum, que es farà del 19 al 21 de març del 2023. Enhorabona, per tant, al director del Fòrum, Albert Labastid; al director de programació, Salvador Garcia-Arbòs, i a l’organitzador, Incatis.

En un aspecte personal, vaig entendre per què cal una aigua com la d’Empordaigua per fer un excel·lent cafè, vaig conèixer novetats del món del cava com la gent de la Plana d’en Jan, Molt Picolis i sobretot AT Roca, amb els seus ancestrals, Pedregar, Esparter i Finca Els Gorgs. I vaig descobrir coses que no sabia de la ginebra Nut, que s’elabora al Baix Empordà i que preparen novetats a les seves instal·lacions a peu de carretera, o l’experiència que es fa a les Preses amb el rom Siete Villas, que, procedent del Carib, s’envelleix a les Preses, on també es produeix el Mooma, un aiguardent de poma envellit també a la Garrotxa. I no em puc estar de parlar del millor steak tartare de l’Estat. Tria a cegues per un jurat professional i un altre de popular. I un guanyador jove: Isidre Soler, un dels dos nous responsables amb Arnau Casadevall de la cuina del restaurant Divinum d’en Joan Morillo i la Laura Tejero de Girona. El seu treball va ser molt ben valorat i el nivell, altíssim!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.