Opinió

opinió

Quan posarem seny?

Fins i tot l’aigua de rentar les mongetes tendres la faig servir per regar les plantes!

Als que treballem a ple sol, les jornades d’estiu se’ns fan especialment dures. Encara que adaptem els horaris, utilitzem el barret, ens hidratem de manera precisa i ens protegim la pell, el nostre cos se’n sent igualment. Us podeu pensar que hi estem acostumats, però no és així. Què més voldríem que una bona ombra o un airet refrescant! Aquest any estem patint des de final de maig, de manera continuada, sense pràcticament respir.

Diuen que el canvi climàtic en té la culpa i que ja ens podem anar preparant pel que vindrà en els propers anys si no fem res per canviar-ho. A tot això s’està afegint la por davant la greu crisi energètica que s’aproxima, i que ja ens està portant efectes clars en l’economia del nostre present. No soc experta en el tema, però som molts els que ja estem notant l’increment alarmant dels preus de l’energia. Davant de tot això, no ens quedarà altre remei que estalviar i pensar en clau de futur.

No vull frivolitzar, però a casa estem pensant en tornar a posar en funcionament les antigues llars fetes a principi de segle, i mentrestant, a l’estiu, dormim amb els balcons oberts. No tenim aire condicionat, no, ni n’hi posarem, tot i que dormir és un dir, ja que, i en relació amb l’article que vaig escriure el mes passat, no hi ha manera que tampoc ens ho deixin fer aquells que tenen el “mal vici”, o l’incivisme, de no respectar el son dels veïns. I pel que fa a l’aigua, què us diré, fins i tot la de rentar les mongetes tendres la faig servir per regar les plantes!

I mentrestant, amb els nostres impostos, determinats edificis públics tenen l’aire tan fred que costa d’estar-s’hi sense portar una “rebequeta”. Si ho fan per donar un servei als ciutadans que no poden viure a casa seva de calor, què hi farem... Estic pensant que estaria bé que obrissin també de nit, almenys així jo hi podria dormir, tot i que tapadeta amb una manteta de cotó! I no parlem de l’aigua! Com us queda el cos quan veieu de quina manera baixa l’aigua del pantà de Boadella mentre les dutxes de la platja ragen a tot drap per esbandir aquells que en cada banyada a mar “necessiten treure’s la sal”? Només podem posar-hi seny per força?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia