El lector escriu

El PRUG i la posidònia

Fa uns dies es va presentar el projecte del PRUG del cap de Creus a Roses… La gent que tira endavant el projecte mereix ser felicitada, però vull fer unes puntualitzacions que crec importants:

El cap de Creus és el motor d’un model de turisme del qual vivim des de fa molts anys, directament o indirectament, molts pobles, empreses i famílies de l’Alt Empordà. Les més de 50 empreses nàutiques que segur que tenim només a Roses i Empuriabrava, amb els seus treballadors, treballen gràcies al fet que la majoria dels seus usuaris passen el dia al cap de Creus! És per això que crec que els responsables del PRUG, tant necessari, han de ser extremadament assenyats amb com enfoquen l’assumpte. Entre els deu objectius generals que ens varen presentar, cap que digués “integració a les normes del parc de la flota de vaixells que ara en gaudeixen...” (o similar).

No sé quantes famílies de l’Alt Empordà que treballen en restauració, nàutica, hostaleria, etc., en viuen o es beneficien del moviment d’embarcacions d’esbarjo que hi ha al cap de Creus, però siguem conscients que, entre altres raons, degut a la competència d’altres destins turístics la temporada cada cop es més curta i difícil...

Titlleu-me de classista i d’antiecologista, però permeteu-me ser clar: podem intentar canviar el model turístic de l’usuari que va al cap de Creus intentant fomentar la pesca amb canya des de les roques o el piragüisme, per donar exemples, però si ens deixen de visitar els turistes que venen amb els seus costosos vaixells a causa d’una excessiva fiscalització i un desig de controlar-ho tot al cap per part dels seus responsables, de poc ens serviran les praderies de posidònia... tot i ser tan necessàries!

Empuriabrava (Alt Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.