El lector escriu

Via Laietana, 43

Acceptant que l’edifici no pot anar a terra per les seves característiques arquitectòniques i per la seva història antiga i que per tant s’ha de conservar, cal denunciar de totes les maneres possibles tot el dolor i totes les atrocitats que es varen perpetrar entre les seves parets i el nom de les persones que varen caure en mans dels seus torturadors inhumans, tortures per no oblidar. Però també cal mantenir la memòria no només dels noms i cognoms d’aquells torturadors, sinó també els d’aquells que, sense embrutar-se les mans, ordenaren i permeteren aquesta mena d’espantalls. Sense voler comparar, ben al contrari, penso que només pel fet de pensar diferent de l’ideari franquista passarem hores i hores en aquells nefastos calabossos del subterrani de Via Laietana. També formem part de la memòria històrica del passat recent lligada amb aquesta casa.

També formem part d’aquells que varen fer dir a en Raimon “Veure tancats a la presó homes (i dones) plens de raó”. Homes i dones retinguts i subtilment maltractats a Via Laietana, 43.

Sabadell (Vallès Occidental)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia