El lector escriu

Al M. H. Sr. President de la Generalitat, Salvador Illa

Benvolgut President, en primer lloc felicitar-lo pel seu nomenament com a 133è president de la Generalitat de Catalunya, tot esperant que la legislatura sigui molt fructífera per al poble català. M’ha sorprès que, en diferents parlaments del cap de setmana passat, ha dit diverses vegades “defensar el català no és anar contra ningú” . Entenc que deu demanar disculpes, ja que només cal veure com s’ha utilitzat el català a tota l’àrea metropolitana, on vostès fa anys que governen en ajuntaments, diputacions...

També m’ha sobtat quan diu que una de les seves fonts d’inspiració és “l’humanisme cristià“. Si va més a fons veurà que aquesta filosofia coincideix amb els drets humans i pel que fa referència al “dret a decidir” es troba a l’article 21è de la Declaració Universal dels Drets Humans. Demanar exercir el dret a decidir és el que hem fet durant molts anys i continuarem fent, tossudament i pacíficament, molts catalans, com bé ja sap. Perquè el dret a decidir no va contra ningú, sinó que és un dret per continuar com a poble amb la nostra llengua el català, per millorar les condicions de vida de tota la gent que viu en aquest país petit, per decidir per nosaltres mateixos i també per marxar d’aquest Estat espanyol que només ens vol com a súbdits i submisos. Amb un rei que no ens representa i que ens ha estat imposat i un estat incapaç d’aplicar l’amnistia aprovada al seu Parlament al nostre màxim representant, el molt honorable president Carles Puigdemont. Un estat amb molts poders fàctics, com el poder judicial.

President Illa, el dret a decidir no va contra ningú.

Amer



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia