El lector escriu

Prejudicis socials

M’he posat a pensar per què estic en contra de la candidatura de Donald Trump en les eleccions nord-americanes, i dels israelites en la guerra actual contra els palestins. Si examino amb atenció el programa dels dos candidats, no sabria per on decantar-me: en les dues propostes hi ha aspectes més o menys engrescadors; milions de potencials electors es decanten tant per una banda com per l’altra, la qual cosa pronostica un resultat incert. Què motiva que la major part de l’opinió espanyola es decanti contra Trump, i tradicionalment contra el partit republicà, així com en contra dels jueus?

Sembla que la causa rau en un prejudici social que ens decanta cap a un Trump presentat amb cara de dimoni, gestos impositius i frases agressives, així com en la priorització d’imatges de palestins destruïts, morts o ferits, foragitats dels seus domicilis, minimitzant la matança dels més de 1.000 jueus innocents a mans de les milícies de Hamàs i altres grups militaritzats, i més de 300 ostatges. No ens estem deixant influir per aquests prejudicis socials irracionals, que van fent forat en la nostra consciència col·lectiva? I si és així, què o qui hi ha al darrere?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia