Marea alta
Ramats de foc
Ramats de foc és una iniciativa que va néixer al si de la Fundació Pau Costa amb l’objectiu de promoure la recuperació de la ramaderia extensiva com a eina de gestió del foc i prevenció dels incendis... I resiliència. L’objectiu final no és evitar el foc, sinó incorporar el foc en petites dimensions com una eina per evitar els megaincendis forestals, impossibles de controlar. Des de la seva creació, Ramats de foc ha anat creixent i replicant-se per tot el país. La carn de cabrit i de xai dels ramats de pasturen els boscos abandonats que estan en zones d’alt risc d’incendi és la carn que té més valor com a producte de proximitat. Què fem menjant vedella de Nebraska? Què fem promovent els productes de quilòmetre zero i anant al súper sense mirar d’on venen els productes que comprem?
Menjar carn, formatge o iogurts de cabres i ovelles de Ramats de foc és estar compromès amb el país de veritat. Si volem salvar el país del foc necessitem grans bombers. I els tenim! Si volem salvar el país del foc necessitem consciència de consum, i això vol dir mirar les etiquetes, buscar productes fets a casa i compromesos amb valors ecològics. L’incendi de Portbou ha destapat la feina de les cabres de Ramats de foc. Aquests són els pastors que necessitem. I els tenim!