Opinió

Sa Tuna Gin

Passejant pels camins de ronda de la Costa Brava pots admirar el mar i veure com roques i aigua es fan abraçades immenses i provoquen un mosaic de colors espectacular. Si ets per la zona de Begur, trobes petits senders amagats entre els penya-segats que, des del segle dinou, formen part d’aquesta nostra costa tan bonica i singular, plena de racons i secrets. Conservant antigues cases de pescadors, sa Tuna és el nom d’una petita cala que desprèn bellesa, calma i una descoberta que t’arriba de ple a l’ànima. No és estrany que aquest paradís de terra blava ens inspiri a escriptores i joves creadors per deixar empremta emocional en les coses que fem. Vaig saber que tres nois de la Bisbal feia temps que anaven darrere el somni de crear la seva pròpia ginebra artesana. L’Arnau, en Ferran i en David, naturals de la Bisbal, han estat treballant de valent fent investigació de mercats, tastos, receptes i modificacions fins a trobar la selecció acurada de quinze botànics per fer la seva ginebra prèmium. “Cada ampolla de Sa Tuna és testimoni de la nostra obsessió per la qualitat i l’elegància. Un homenatge als racons més idíl·lics d’aquesta costa on la naturalesa i l’elegància es donen la mà perquè hi ha essència de l’Empordà en cada gota.” Un dels seus elements diferenciadors és el perfil de sabor suau, fresc, amb notes aromàtiques que volen minimitzar aquell cop de gola, més característic en ginebres més seques. Han emprat la destil·lació amb alambí tradicional de coure per barrejar el ginebró, els nabius vermells, la pell de llimona i taronja, la canyella, l’anís i el cardamom, entre d’altres, així com una baixa concentració de quinina. Ara que jo ja l’he tastada i l’he gaudida, en un esdeveniment molt bonic que vam cocrear, per fer un maridatge de club de llibre i gintònic, he d’afegir que admiro també el disseny comunicatiu i emocional de la seva ampolla. De vidre gravat, porta una etiqueta que simula una matrícula d’una barca menorquina, entre el relleu difuminat de la cara d’una dona, dibuix que també trobem en el tap, obra del pintor i escultor bisbalenc Joan Abras. Una nova proposta que no hem d’oblidar si realment volem consumir de manera sostenible i potenciar l’economia circular. Llarga vida a Sa Tuna Gin, als productes km 0 i a la revolució creativa de la generació Z.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia