Opinió

Un bar al cim d’un volcà

Cal aprofitar El Fortí, ja sigui amb un negoci de restauració o amb algun altre ús

L’Ajun­ta­ment d’Olot pre­veu posar a lici­tació aviat la nova con­cessió del cafè bar El Fortí, situat al cim de Sant Fran­cesc (el volcà Mont­sa­copa). Començarà així una segona etapa de la breu història d’aquest esta­bli­ment, estre­nat tot just l’octu­bre del 2017. La con­cessió muni­ci­pal era per deu anys, però com que el negoci no ha donat el ren­di­ment espe­rat, la fina­lit­zació del tracte s’ha avançat. La gestió d’El Fortí pro­ba­ble­ment no ha estat la més adi­ent, però és inne­ga­ble que el fet d’haver-hi de pujar cami­nant no hi ha aju­dat. És sig­ni­fi­ca­tiu que, quan l’Ajun­ta­ment va son­de­jar-los, cap empre­sari local es veiés amb cor de fer-se’n càrrec i que hagués de ser un foras­ter molt ago­sa­rat qui n’agafés les reg­nes. Durant aquests anys, no han estat sufi­ci­ent garan­tia de super­vivència per a El Fortí les magnífiques vis­tes que se li des­ple­guen al visi­tant des de la seva ter­rassa, que jus­ta­ment són el prin­ci­pal argu­ment per entrar-hi. El cafè bar ja fa unes set­ma­nes que està tan­cat. Era –per­do­neu-me el tòpic– una mort anun­ci­ada.

Situat en ple parc natu­ral, no s’hi ha pogut pujar en cap mena de vehi­cle, excepte en casos con­crets, i aquesta res­tricció es man­tindrà, crec que amb bon cri­teri. Malau­ra­da­ment, de la mateixa manera que s’evita la mas­si­fi­cació del cim de la mun­ta­nya, es limita el nom­bre de poten­ci­als cli­ents d’un negoci. És això el que em fa ali­near amb els que veuen com­pli­cada la via­bi­li­tat d’un esta­bli­ment de res­tau­ració en aquest lloc, per més bé que ho faci la con­ces­sionària. En canvi, a l’Ajun­ta­ment es mos­tren con­vençuts que, amb una bona gestió, sí que serà pos­si­ble. En qual­se­vol cas, és indis­cu­ti­ble que Olot dis­posa en aquest punt tan emblemàtic d’un magnífic edi­fici, ben inte­grat al con­junt de la for­ti­fi­cació. Pro­jec­tat pels arqui­tec­tes Mireia Tor­ras i Pere Lli­mar­gas, es va cons­truir en el con­text d’una aposta deci­dida per pro­mo­ci­o­nar el Mont­sa­copa com a atrac­tiu turístic, que va incloure la por­tada d’aigua i elec­tri­ci­tat. Cal apro­fi­tar El Fortí, ja sigui amb un negoci de res­tau­ració o amb algun altre ús, per exem­ple, un petit cen­tre d’inter­pre­tació del vul­ca­nisme i de la història del recinte. Jo, us seré franc, pre­fe­ri­ria la pri­mera opció. Tant de bo se’n sur­tin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.