Opinió

Mirades

Premis gironins a l’excel·lència

Ja es poden presentar propostes per premiar el talent i l’esforç del teixit associatiu, civil i empresarial gironí

Uns premis gironins i per a gironins per reconèixer l’excel·lència en sectors diversos del món empresarial, civil i social és el que són els premis Generalitat Girona, que atorga per segona vegada la delegació del govern de la Generalitat a les comarques gironines. Fa quinze dies es va obrir el termini de presentació de candidatures, que clourà el dia 5 de març. Les candidatures es poden enviar mitjançant el web, el portal web tramits.gencat.cat o presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de Girona. Laia Cañigueral, la delegada, anima a presentar candidatures en els tres àmbits en què s’atorguen perquè el que pretenen els premis és que “siguin un reflex del talent de les comarques gironines”. Calen uns premis així? Sí, perquè hi ha gent que treballa molt i bé, i a vegades no té el reconeixement necessari per part de la societat, per desconeixement, o sovint perquè determinades feines en l’àmbit empresarial o social no estan prou visibilitzades o valorades malgrat tot el valor que aporten, des d’un punt de vista cívic, cultural, empresarial o esportiu.

Per tant, el que pretenen els premis és conèixer trajectòries professionals per la seva implicació en el teixit associatiu que hagin destacat pel seu esforç i els objectius assolits en el desenvolupament, promoció i projecció de les nostres comarques. Es concedeixen tres premis. El Josep Irla Bosch, que porta el nom del ganxó president de la Generalitat que va mantenir a l’exili la continuïtat i la legitimitat de la institució; el premi Aurora Bertrana Salazar –aquest any es commemora el cinquantenari de la seva mort–, que vol premiar aquells projectes socials de persones o entitats que fomentin l’equitat i la igualtat, i el premi Isabel Vila Pujol, la primera dona sindicalista, que vol reconèixer la iniciativa empresarial que hagi destacat pel foment d’una economia innovadora, verda i de responsabilitat social.

La importància dels premis queda clara amb els guanyadors de la primera edició, la de l’any passat. Cristóbal Colon, fundador de La Fageda; l’Associació Valentes i Acompanyades, i Mariona Serra, fundadora i directora de GooGut.

Van ser moltes les propostes rebudes llavors i s’espera que aquest any el nombre de candidatures encara augmenti més. La decisió quedarà en mans d’un jurat presidit per Maria Bouahdellah i del qual formen part Quim Salvi, Mariàngela Vilallonga, Lluïsa Ferrer, Joan Tibau, Albert Bou, Carme Casadevall, Isaac Padrós, Dolors Carreras i aquest cronista. Les moltes candidatures presentades per la societat civil “van permetre conèixer projectes i persones rellevants, amb expertesa i que treballen amb esforç i dedicació i que col·laboren a fer que les comarques gironines siguin territori d’excel·lència en molts àmbits”, va voler destacar Laia Cañigueral en la presentació dels nous membres del jurat. Hi ha gent a casa nostra que treballa molt i bé. No es tracta de cofoisme, sinó de reconèixer el talent que apleguen les nostres comarques, darrere del qual hi ha cultura de l’esforç, tenacitat, visió empresarial i una manera de fer per tal que els ciutadans tinguin un millor nivell de vida. I és bo que sigui reconegut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.