Opinió

Gastronomia artística

La ciutat de Girona, i les comarques gironines en el seu conjunt, destaquen per un gran dinamisme culinari

L’empre­ne­do­ria és un gran actiu a les comar­ques de Girona, i ho demos­tra la llarga llista d’ini­ci­a­ti­ves que es posen en fun­ci­o­na­ment cada any. Dos dels dar­rers pro­jec­tes que s’han posat en marxa i que estic con­vençuda que seran d’èxit són el nou BionBo, un club trans­ver­sal que ha aga­fat el relleu del res­tau­rant que por­tava el mateix nom, i el Cuit Gas­tro­bar, un espai fami­liar amb una oferta de cuina d’autor inno­va­dora, que s’ha obert al local del car­rer del Carme número 75 on hi havia l’antic espai del BionBo. Des del mateix car­rer del Carme de Girona, en un local del número 57, el nou BionBo ha sumat la cul­tura i l’art a l’oferta gas­tronòmica i ofe­reix experiències amb menús diver­sos; visi­tes al mer­cat; tallers de cuina; espais de cre­ació; guies pràcti­ques sobre com ali­men­tar-nos i experiències per­so­na­lit­za­des que no dei­xen indi­fe­rent. El xef Xavier Aguado, amb una llarga tra­jectòria, n’és l’artífex.

Cuit Gas­tro­bar, sota el guiatge del xef Enric Agustí, ofe­reix una cuina inno­va­dora, amb ingre­di­ents selec­tes i com­bi­na­ci­ons pròpies, que fa que l’estrena dels pri­mers dies hagi obert, a molts dels que ja ho han pro­vat, les ganes de repe­tir. Enric Agustí, amb una llarga experiència en res­tau­rants de renom, s’ha ins­tal·lat fa uns mesos a Girona per apor­tar el seu gran talent a la ciu­tat. Dsta­carte, una empresa de gra­fits pro­fes­si­o­nal, cre­ada per un jove empre­ne­dor gironí, s’ha fet càrrec de la deco­ració exte­rior i inte­rior dels locals i tot ple­gat con­vida a entrar-hi i a valo­rar en directe el que s’hi cou a dins. Ini­ci­a­ti­ves com aques­tes situen les comar­ques de Girona com a refe­rents i a pri­mera línia de la gas­tro­no­mia. La ciu­tat de Girona, i les comar­ques giro­ni­nes en el seu con­junt, des­ta­quen per un gran dina­misme culi­nari, basat en la com­bi­nació de cuina tra­di­ci­o­nal i d’avant­guarda, i amb una extensa oferta, a la qual se sumen ara les noves ini­ci­a­ti­ves que s’han posat en marxa. Ser empre­ne­dor no és gens fàcil, i per aquest motiu cal feli­ci­tar totes les per­so­nes que tenen el coratge de posar en marxa pro­jec­tes ima­gi­na­tius i que apor­ten valor afe­git i llocs de tre­ball. També cal dema­nar més faci­li­tats a les admi­nis­tra­ci­ons i governs per poder enge­gar empre­ses i fer-les créixer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.