Opinió

De reüll

La tradició de la innovació

Aquest mes s’engeguen les activitats de Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025, un reconeixement impulsat per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT), que valora els productes i la cuina catalans i que consolida Catalunya com un dels països amb la millor cuina del món. Destaca el projecte 12 mesos, 12 paisatges, que proposa activitats per vincular els productes i cuines de tot el territori durant les estacions de l’any. Els protagonistes del mes de gener s’emmarquen en el paisatge de la pedra seca, com la fruita seca i els calçots, sense oblidar l’oli d’oliva o els fesols. És cert que actualment moltes ofertes gastronòmiques estan envaïdes per la demanda turística i noves tendències adreçades a una oferta basada més en gustos pretesament globals. Per això, i en el marc d’aquesta celebració, és oportú preguntar-nos si el patrimoni culinari català està o no en perill. Tal com diu l’escriptor, periodista i consultor gastronòmic Jaume Fàbrega, que per cert acaba de publicar 100 receptes a la catalana (Cossetània), “l’aportació més important que Catalunya ha fet a la cultura europea és la cuina”. I té molta la raó. Valorem el nostre patrimoni gastronòmic, no ens desconnectem de la tradició i els orígens, i fem que en totes les innovacions s’hi reconegui l’arrel, la personalitat del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia