Opinió

LA GALERIA

Estafa grotesca

Detall important:
si algú els vol encolomar el truc, pensin que abans hauran d'haver sentit el soroll
de la topada

Fa uns dies, un oportunista poca-solta va intentar estafar-me mitjançant una grollera estratagema automobilística. Quan estava a punt d'entrar en un pàrquing subterrani, algú em va aturar donant copets a la carrosseria del cotxe. Vaig sortir a veure què volia, i em va dir que jo li havia trencat el mirall retrovisor del costat del conductor, i que tenia un testimoni ocular del fet. I, passant l'índex amb força sobre la pintura del meu vehicle, em va ensenyar una ratlla fosca i greixosa que, segons ell, coincidia amb el desperfecte del mirall en qüestió. Jo sabia perfectament que tot allò era mentida, perquè de cap manera jo havia col·lidit amb el seu cotxe i, a més, la pintura del mirall era blanca i el senyal en el meu vehicle era negre. Però l'home va insistir que sí, i, per demostrar-ho, va trucar amb el seu mòbil a l'hipotètic testimoni i me'l va passar. Era una senyora, i em va assegurar que ella havia presenciat “l'accident”. Aleshores el paio em va demanar que li ensenyés la pòlissa de l'assegurança, i quan la va veure va assenyalar el codi del país, que és E-1109, i em va dir: “Veu? E vol dir euros, de manera que si vostè dóna part de l'accident a la seva companyia, haurà de pagar 1.109 euros. Per tant, li sortirà més a compte pagar-me directament el desperfecte. Doni'm cent euros i estarem en pau.” Jo li vaig respondre que no li donaria diners, però sí que estava disposat a emplenar els papers de les asseguradores, i que fossin els seus pèrits els que determinessin si, efectivament, la maleïda ratlla me l'havia fet fregant el seu mirall. Aleshores l'home va rebaixar la quantitat, i va dir que es conformaria amb cinquanta euros. Però jo no estava disposat a cedir, i vaig continuar amb la proposta de les asseguradores. Mare de Déu!, el paio em va dir que li'n donés deu i prou. “Ni deu”, va ser la meva resposta. I l'estafador, emprenyat com una mona, va engegar el seu cotxe i se'n va anar dient-me de tot.

Aquest episodi el vaig explicar al gestor de l'agència que em tramita l'assegurança, i resulta que a ell també van intentar fer-li el mateix uns francesos, amb l'excusa de dificultats administratives internacionals. Això vol dir que és una estafa establerta, i que cal anar molt amb compte. Ah, un detall força important: si algú els vol encolomar el truc, pensin que abans hauran d'haver sentit el soroll de la topada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.