L'APUNT
‘Estrellats'
L'alta cuina i el potencial gastronòmic de les nostres comarques són sovint motiu de debat amb un company que considera immoral el tractament mediàtic que es dóna als grans restaurants de casa nostra. El noi és molt sensible amb tots els temes socials i troba que en uns moments en què molta gent té dificultats per arribar a final de mes no està bé que parlem de les excel·lències de la gastronomia. Comparteixo la seva preocupació. Els mitjans de comunicació hem de parlar de les realitats socials, però de totes. Per això expliquem la tasca dels moviments solidaris, de la campanya de recapta d'aliments, dels problemes de les famílies que suporten desnonaments i dels que pateixen. Però també, d'una altra realitat propera. Vivim en una de les demarcacions més potents del país en l'àmbit gastronòmic, sigui perquè tenim molts restaurants reconeguts mundialment, sigui perquè produïm grans vins, que s'estan fent un lloc entre els més valorats del món. Tot plegat, són realitats que han de conviure. I aquest potencial gastronòmic i vitivinícola sense cap mena de dubte forma part de la nostra gran indústria, el turisme, que ens ha d'ajudar a sortir del pou, a uns i altres.