Opinió

L'APUNT

Farina de casa

Se'ns fa difícil poder trobar res autòcton i amb personalitat

En un món cada dia més glo­ba­lit­zat, on el sis­tema de boti­gues amb franquícia con­ver­teix el cen­tre comer­cial de les ciu­tats en una foto fixa i per més que viat­gem sem­pre ens tro­bem amb les matei­xes mar­ques i pro­duc­tes idèntics arreu, en molts casos se'ns fa difícil poder tro­bar res autòcton i amb per­so­na­li­tat. En l'àmbit ali­men­tari, tenim tot tipus de frui­tes i ver­du­res tot l'any, i ja no hi ha aquell res­pecte per la tra­dició de la cuina de tem­po­rada rela­ci­o­nada direc­ta­ment amb la collita que toca en cada època de l'any. Per tren­car aquesta tendència només hi ha una opció, la del quilòmetre zero. Ahir era el gremi de fle­quers qui anun­ci­ava la seva cam­pa­nya per pro­te­gir el pa arte­sa­nal fet amb farina de Girona, i que es dota­ven d'un pro­to­col per blin­dar-se davant les grans indústries pani­fi­ca­do­res. No és fàcil acon­se­llar, però tinc clar que con­su­mir pro­duc­tes fabri­cats a prop de casa encara que avui ens sem­bli més car a la llarga ens sor­tirà a compte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.