El nou calendari escolar i les necessitats que se'n deriven

Amb l'avançament de l'inici del curs escolar, el Departament d'Educació dóna resposta a una antiga reivindicació, no ja de moltes famílies amb problemes per cuidar els fills durant unes vacances d'estiu massa llargues, sinó de molts experts que fa temps que recomanaven menys vacances al setembre i un altre període de descans durant el primer trimestre de l'any. El calendari que es posarà en marxa el curs vinent és més racional i més suportable per als alumnes, que –no es pot oblidar– han de ser els autèntics protagonistes i l'eix central de l'organització de qualsevol sistema educatiu. Amb els canvis introduïts, guanyaran una setmana de descans en el primer trimestre de l'any, que és, amb diferència, el que se'ls fa més llarg.

El nou calendari és un encert, però la seva aplicació planteja noves necessitats. El departament que dirigeix Ernest Maragall n'és conscient, i ha previst un avançament de tots els processos –oposicions, nomenaments i adjudicació de places, entre d'altres–amb l'objectiu de reduir les incidències que l'avançament de l'inici del curs pugui provocar en algunes escoles. Ara, cal demanar-li com ja va fer ahir la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC) una major implicació en l'organització d'activitats per al nou període de descans del mes de febrer.

El nou calendari no és del grat d'alguns sindicats, que ahir ja van denunciar que s'hagi aprovat sense consens. La queixa és del tot legítima però, tractant-se d'una mesura avalada pel Consell Escolar i atesos els precedents, el més important és treballar amb previsió. Sense que això signifiqui renunciar a un diàleg sobre alguns punts que sempre hauria de ser possible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.