Salt: una guspira pot encendre una foguera imprevisible

L'Ajuntament de Salt ha viscut en els darrers dies dues situacions problemàtiques i intolerables en qualsevol institució democràtica. Dimarts, un grup de veïns va interrompre el ple demanant més seguretat ciutadana, i ahir, un altre grup, de nou amb el teló de fons de l'augment del nombre de robatoris i assalts, va protagonitzar greus incidents de component racista, primer a dins l'ajuntament i després a l'exterior, enfrontant-se directament amb altres ciutadans de Salt. Afortunadament les coses no van sortir de mare, però tornen a posar de manifest els greus problemes que la població té com a conseqüència del gran volum d'immigració que ha hagut d'assumir en els darrers anys. Aquesta situació complicada no necessita només bones paraules i, tot i que certament, tant l'Ajuntament actual com l'anterior han treballat bé amb polítiques integradores, la feina s'ha fet sempre amb els recursos limitats en polítiques socials que tant l'Estat com la Generalitat destinen als consistoris amb problemàtiques similars a les de Salt. Caldria també, en aquest sentit, activar els mecanismes necessaris perquè les diferents comunitats implicades apliquin les mesures necessàries per mantenir el clima de convivència.

A tot això s'hi ha d'afegir la creixent preocupació ciutadana per la persistent delinqüència al municipi, que ha acabat la paciència de molts veïns. Uns fets que necessitaven la resposta policial que s'ha donat en els últims dies; unes mesures, però, que haurien d'haver arribat abans i que haurien de tenir continuïtat. Aquí tampoc l'Ajuntament no es pot trobar sol perquè qualsevol guspira pot encendre una foguera de conseqüències imprevisibles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.