Una jornada de caos. Una nevada excepcional

Bona part del país va quedar ahir col·lapsat per una intensa i excepcional nevada que va provocar el caos a les carreteres, amb milers de conductors atrapats, va deixar milers de llars sense subministrament elèctric i va fer aturar trens, autobusos i algun avió. Tot i que havia estat anunciada pels meteoròlegs i que els serveis corresponents havien fet públiques alertes –segurament no amb prou contundència i publicitat, vista la magnitud del temporal–, en molts indrets del país la forta precipitació de neu va sorprendre tothom. Sobretot perquè es va intensificar en una hora en què tothom ja era a la feina i la mainada, a les escoles. Aquestes, en general, van reaccionar a temps i, malgrat algun problema puntual, la majoria d'escolars van poder tornar a casa. Malauradament, aquest no va ser el cas de milers de conductors, atrapats a les carreteres a causa dels gruixos de neu, dels arbres tombats i de cotxes entravessats a les calçades. Tot plegat va desembocar en una situació dantesca, que la policia va intentar minimitzar com va poder, però que la intensitat de la nevada va acabar complicant definitivament.

Com és habitual en aquestes situacions i a causa de la caiguda d'arbres i de pals de les línies, el subministrament elèctric va caure també en moltes zones de les comarques gironines. Com la llum, la nevada també va afectar les comunicacions i telèfons mòbils, i la TDT i internet van fallar durant molts moments del dia, i es va fer evident que, en situacions meteorològiques com la d'ahir, fins i tot les noves tecnologies en surten malparades. Temps tindrem d'acabar de valorar una jornada de caos i si tothom a qui corresponia va fer bé la seva feina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.